"PAO" SA GRAM "TRAVE" NA "BIR FESTU": Tužilaštvo podiglo optužnicu, traži godinu i po zatvora

J.D.Lj.

27. 06. 2024. u 16:18

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo nadležnom osnovnom sudu optužni predlog protiv D.B. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

ПАО СА ГРАМ ТРАВЕ НА БИР ФЕСТУ: Тужилаштво подигло оптужницу, тражи годину и по затвора

foto: MUP

On je, tvrdi se u optužnici, 20. juna u Novom Beogradu, gde se održavala manifestacija „Bir fest“, u uračunljivom stanju, svestan svog dela čije je izvršenje hteo, kao i da je ono zabranjeno, neovlašćeno držao za sopstvenu upotrebu opojnu drogu marihuanu, ukupne mase 1,06 grama, supstancu koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

D.B. je u jednoj kesici duvana držao papirnu kesu u kojoj se nalazila marihuana, a u vlažnim maramicama držao jednu PVC zip kesicu, u kojoj je takođe bila opojna droga, koje su mu policijski službenici PS Novi Beograd prilikom pregleda pronašli i koje su mu uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima i oduzeli.

Javni tužilac je predložio da se okrivljeni oglasi krivim, da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci, kao i mera bezbednosti obavezno lečenje narkomana.

Takođe, zatraženo je i da se prema okrivljenom produži pritvor u kojem se nalazi od kada je lišen slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu