SMRT PORODILJE IZ PREŠEVA I DALJE U FAZI PREDISTRAŽNIH RADNJI: Čeka se obdukcioni nalaz, a zatim i veštačenje

J. S.

03. 07. 2024. u 12:24

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Vranju još uvek nije dostavljen izveštaj sa obdukcije porodilje M. A. iz Preševa koja je u vranjskom porodilištu preminula nakon porođaja, sredinom aprila, tako da je ovaj slučaj još uvek u fazi predistražnih radnji.

СМРТ ПОРОДИЉЕ ИЗ ПРЕШЕВА И ДАЉЕ У ФАЗИ ПРЕДИСТРАЖНИХ РАДЊИ: Чека се обдукциони налаз, а затим и вештачење

Foto: J.S.

- Zavod za sudsku medicinu iz Niša nam nije još uvek dostavio obdukcioni nalaz, uprkos urgencijama koje su upućene od strane Tužilaštva - kaže Miodrag Stojanović, portparol osnovnog tužilaštva u Vranju.

Prema njegovim rečima, iako se izveštaj očekuje, on sam po sebi nije dovoljan za podizanje optužnice, već će biti potrebno veštačenje, radi utvrđivanja da li je bilo propusta u pružanju medicinske pomoći i eventualnog utvrđivanja postojanja dela nesavesno pružanje lekarske pomoći.

- Policija je prikupila obaveštenja od lekara i medicinskog osoblja koji su učestvovali u lečenju – kaže Stojanović.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo povodom smrti M. A. iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja 17. aprila u Zdravstvenom centru u Vranju, Više javno tužilaštvo saopštilo da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela "nesavesno pružanje lekarske pomoći", zbog čega je predmet prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

Javna  tužiteljka u Vranju Danijela Trajković u saopštenju je navela da je uzrok smrti porodilje "ruptura materice sa posledičnim krvarenjem".

Tada je navedeno i da su policijski službenici prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A., koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju smenilo je dr Dragana Veličkovića, koji je vodio porođaj, sa položaja načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!