OPTUŽENA PETORICA ZA PRIPREMU UBISTVA LUKE BOJOVIĆA: Predloženo i produženje pritvora

S. J. M.

04. 07. 2024. u 13:49

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nikole P, Milana I, Filipa K, Saše K. i Bogdana P. osumnjičenih za pripremanje ubistva Luke Bojovića. Sva petorica se terete za krivično delo priprema teškog ubistva, a Nikola P. i Saša K. i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. i za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ОПТУЖЕНА ПЕТОРИЦА ЗА ПРИПРЕМУ УБИСТВА ЛУКЕ БОЈОВИЋА: Предложено и продужење притвора

Foto: Jutjub/Printscreen

Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, a predložilo je i da se Nikoli P. i Milanu I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K.  zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo Luke Bojovića, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

U tom cilju iznajmili su tri „štek stana“ na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela.

Nabavili su pištolj marke „Walther Creed“ sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u ga u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine isprobali. Kako se sumnja njime su nameravali da izvrše ubistvo.

Osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, jer ih je policija uhapsila 10. maja 2024. godine.

Kod Nikole P., čiji je zadatak bio da liši života Luku Bojovića, prilikom hapšenja je pronađen pištolj marke „Walther Creed“ sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje.

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!