NIJE NOSIO SIGURNOSNI POJAS? Treće OJT u Beogradu naložilo provere za smrt radnika

J.D.Lj.

04. 07. 2024. u 20:55

JAVNI tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio uviđaj lica mesta – gradilišta na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada broj 100, gde je danas poginuo radnik M.B. (21).

НИЈЕ НОСИО СИГУРНОСНИ ПОЈАС? Треће ОЈТ у Београду наложило провере за смрт радника

Foto: A. Ilić

Smrt je konstatovana od strane Hitne pomoći. 
Radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je pao sa visine od oko 6 metara i nije nosio sigurnosni pojas. 
 

Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog. 

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE! Navijači Turske pravili haos posle ispadanja sa Eura: Brutalna tuča, policija zasuta vatrometom