OSTAJE IZA REŠETAKA: Maloletnom učeniku osumnjičenom za prebijanje nastavnika u Bačkoj Palanci produžen pritvor

Lj.P.

10. 07. 2024. u 12:13

BIVŠEM đaku TŠ „9. maj“ u Bačkoj Palanci, šesnaestogodišnjem M. B., osumnjičenom da je fizički napao i teško povredio nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića, u toj obrazovnoj ustanovi, ponovo je produžen pritvor, koji može trajati do 4. avgusta.

ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Малолетном ученику осумњиченом за пребијање наставника у Бачкој Паланци продужен притвор

FOTO:Lj.P.

Nekadašnji đak ove bačkopalanačke srednje škole tereti se za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, odnosno da je 8. maja u popodnevnoj smeni nasrnuo na nastavnika Slobodana Zorića, kojem je do penzije preostalo još nekoliko meseci. Šesnaestogodišnjak, koji se mesec dana pre nemilog događaja iz te premestio u drugu u školu, toga dana je došao u TŠ „9. maj“, i sa ostalim đacima ušao u učionicu, u kojoj je nastavnik Zorić, inače, otac našeg proslavljenog kajakaša Milenka Zorića, trebalo da drži čas praktične nastave.

Srednjoškolac M. B. je ometao čas, a i pre početka je u hodniku bacio male makazice za nokte koje su pale ispred nastavnika, a u učionici je prosvetnog radnika gađao zgužvanim papirima.

Kada ga je nastavnik zamolio da izađe iz učionice, ovaj ga je fizički napao i udario ga rancem, u kojem je, kako se sumnja, bila behaton kocka, i naneo mu teške povrede glave.

Teško povređenom nastavniku dok je ležao na podu pritrčale su dve učenice, inače volonterke Crvenog krsta i pružile mu prvu pomoć i obavestile razrednu šta se desilo. Hitna pomoć je brzo stigla i povređenog Zorića prevezla u urgentni centar u Novom Sadu.

Posle napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su, u znak podrške kolegi, organizovali protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)