NE ZNA SE GDE JE: Trinaestogodišnji delinkvent iz Novog Sada ponovo pobegao iz Zavoda u Beogradu

Lj.P.

10. 07. 2024. u 12:13

POLICIJA traga za trinaestogodišnjakom iz Novog Sada, koji je zajedno sa dve godine mlađim bratom osumnjičen za prebijanje Todora Šunjke (75) u Tovariševu, aprila prošle godine, a koji je od posledica teških povreda kasnije preminuo i da su počinili više od 50 krađa i pljački, jer je ponovo pobegao. Kako saznajemo, on je napustio ustanovu za decu i mlade u Beogradu, gde je bio smešten nakon što je uhvaćen posle bekstva iz socijalne ustanove u Novom Sadu, gde je bio zajedno sa mlađim bratom.

НЕ ЗНА СЕ ГДЕ ЈЕ: Тринаестогодишњи делинквент из Новог Сада поново побегао из Завода у Београду

G.Šljivić

Ovaj dečak, kada je poslednji put pobegao iz Beograda, vratio se u Novi Sad i iste večeri je opljačkao nekoliko lokala, pričinio je materijalnu štetu jer je lomio stvari po objektima i odneo je veću sumu novca. Sva ta krivična dela su rasvetljena, trinaestogodišnjak je pronađen i vraćen u Beograd. Gde se trenutno nalazi nije poznato, a ne isključuje se mogućnost da se i dalje nalazi u Beogradu, ili nekom drugom gradu, a možda se vratio u Novi Sad.

Trinaestogodišnjak, zbog svojih godina krivično neodgovoran, u ovu ustanovu poluotvorenog tipa smešten je jer je zajedno sa dve godine mlađim bratom počinio niz krivičnih dela u Novom Sadu. Njih dvojica su, kako smo ranije pisali, stvlje­ni pod sta­ra­telj­stvo Cen­tra za so­ci­jal­ni rad jer je je njihova majka u pot­pu­no­sti li­še­na ro­di­telj­skog pra­va. Potom su po na­lo­gu Cen­tra za so­ci­jal­ni rad u Novom Sadu smešteni u ustanovu u njihovoj nadležnosti iz koje su često bežali i ponavljali krivičnih dela. Svaki put kada bi pobegli, počinili bi više krivičnih dela, mahom pljački. Braća su svojim postupcima i ponašanjem zadavali velike glavobolje nadležnima, te je odlučeno da se njih dvojica razdvoje, tako da je mlađi smešten u Zavod u Knjaževcu, a stariji u Zavod u Beogradu.

- Mlađi brat, sa kojim intenzivno rade stručnjaci, smirio se otkako je razdvojen od starijeg brata koji je nastavio po starom - saznajemo od izvora upućenog u slučaj dvojice braće sa problematičnim ponašanjem. - Po svemu sudeći, stariji je kolovođa, i za sada nadležni nemaju sistemsko rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone