MALOLETNICI KRALI U DRUŠTVU SA DEČAKOM: Novosadska policija rasvetlila 24 teške krađe

Lj.P.

10. 07. 2024. u 14:55

Policija u Novom Sadu rasvetlila je 24 teške krađe i pokušaja ovih krivičnih dela, počinjenih u prethodnom periodu, za koja je osumnjičen šesnaestogodišnjak iz ovog grada.

МАЛОЛЕТНИЦИ КРАЛИ У ДРУШТВУ СА ДЕЧАКОМ: Новосадска полиција расветлила 24 тешке крађе

Z. grumić

Sumnja se da je on provaljivao u objekte različite namene, prodavnice, apoteke, banku, poštu, menjačnicu,  frizerske i kozmetičke salone, pretežno na području Starog grada, ali i Klise i Novog naselja i krao iz njih novac, mobilne telefone i razne druge predmete.

Sumnja se da je desetak ovih krivičnih dela učinio zajedno sa jedanaestogodišnjim dečakom, a jedno sa, takođe, šesnaestogodišnjim Novosađaninom. Protiv dvojice maloletnika biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedanaestogodišnjak za koga se sumnja da je učestovao u ovim krivičnim delima je  jedan od dvojice braće koji su aprila prošle godine u Tovariševu pretukli meštanina Todora Šunjku (75) koji je nekoliko meseci kasnije preminuo od posledica povreda, a u Novom sadu su počinili više od 50 raznih krivičnih dela.  Braća su bila smeštena u Centar za socijalni rad u Novom sadu, ali su odatle bežali i činili krivična dela. Stariji, trinaestogodišnjak je nedavno pobegao iz Zavoda za decu i mlade u Beogradu, i ne zna se gde je, a policija za njim traga.

Mlađi brat je razdvojen od starijeg i on je smešten u Zavod u Knjaževcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara