ZLOSTAVLJALA I MUČILA PARTNERKU: Nasilnica sve negira, ide u pritvor i na lečenje

J.D.Lj.

10. 07. 2024. u 20:50

DANAS je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a nakon veštačenja od strane komisije veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” saslušana A.P. (41) zbog zlostavljanja i mučenja svoje bivše emotivne partnerke.

ЗЛОСТАВЉАЛА И МУЧИЛА ПАРТНЕРКУ: Насилница све негира, иде у притвор и на лечење

Lj.P.

Ona je, u alkoholisanom stanju 20.juna došla do stana oštećene, uputila joj uvrede i psovke, a potom fizički nasrnula na nju udarajući je rukama i nogama po telu.

Na poziv oštećene, koja je pobegla iz kuće, na mesto događaja su došli policijski službenici PS Zemun i od strane službenih lica fotografisane su vidne povrede koje je oštećena imala na telu.

Okrivljena se u tužilaštvu branila ćutanjem, dok je prema nalazu i mišljenju komisije veštaka krivično delo učinila usled zavisnosti od upotrebe alkohola, zbog čega predlažu da joj se izrekne mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara koja će se sprovoditi u zavodu za izvršenje kazne zatvora ili odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, imajući u vidu da joj je ranije već izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečena na slobodi zbog krivičnog dela proganjanje na štetu iste oštećene, a kojom se nije ispunila svrha izricanja navedene mere.

S obzirom na raniju osuđivanost okrivljene, kao i činjenicu da bi boravkom na slobodi uticala na oštećenu, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva sud joj je odredio pritvor.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)