PRIZNAO DA JE UBIO DANKU, SADA PORIČE: Dejan Dragijević iz Zlota na ponovljenom saslušanju potpuno promenio iskaz u Zaječarskom tužilaštvu

S.M.J. - S.J.M.

11. 07. 2024. u 21:47

NISAM kriv. Danku nisam ubio. Nikad je nisam ni video - rekao je juče na ponovnom saslušanju u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičen da je, 26. marta u Banjskom Polju, sa kolegom iz borskog "Vodovoda" Srđanom Jankovićem (50) ubio dvogodišnju Danku Ilić.

ПРИЗНАО ДА ЈЕ УБИО ДАНКУ, САДА ПОРИЧЕ: Дејан Драгијевић из Злота на поновљеном саслушању потпуно  променио исказ у Зајечарском тужилаштву

Foto: S.M.J.

Dragijević je nedavno pisanim podneskom preko svog advokata, Vanje Živković, tražio da ga tužilac ponovo sasluša. Iako je prvobitno i u policiji i u Višem javnom tužilaštvu priznao zločin, rekavši da je Janković, upravljajuću službenim automobilom, udario devojčicu, a da ju je on zadavio golim rukama, sada je sve porekao.

- Na zahtev branioca okrivljenog Dejana Dragijevića, da se ponovo sasluša, on je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti - navode u VJT Zaječar.

I dok je javnost očekivala da se konačno otkrije mesto gde je sa deponije na Starobanjskom putu, gde su je navodno prvi put osumnjičeni Dragijević i Janković bacili, konačno otkrije gde je telo malene Danke, što najviše muči njenu porodicu i istražitelje, on je sada, kao i Janković nedavno, negirao da ju je ikada i video.

Foto: Društvene mreže

- On je juče ispričao da je 26. marta bio sa kolegom na intervenciji u Banjskom Polju, ali je rekao da devojčicu nije ni video, da je Janković nije udario kolima, a da je on nije zadavio - saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

I na novom saslušanju, koje je trajalo skoro dva i po sata, Dragijević je detaljno opisao gde je bio tog i narednih dana, ali nije razjasnio i zašto je ranije priznao zločin, detaljno ga opisao, pa sada u potpunosti promenio priču.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče nisu želeli dodatno da komentarišu Dragijevićev novi iskaz, navodeći samo da se postupak nastavlja i da se očekuju rezultati veštačenja. Na do sada pristiglim rezultatima obavljenih analiza nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić.

Foto: Facebook

Roditelji Danke Ilić

- Sada imamo dva potpuno drugačija iskaza, prvobitna priznanja i negiranje. Na sudu je da proceni koji je iskaz istinit, a koji lažan - kaže nam izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu navode da će optužnica svakako biti podignuta u zakonskom roku, jer su ostala skoro tri meseca da se protiv osumnjičenih, koji sada negiraju zločin, prikupi dovoljno dokaza.

A da su Dragijević i Janković bili ispred kuće u trenutku kad je Danka nestala, potvrdio je i delimičan nalaz veštačenja GPS uređaja službenog automobila JKP "Vodovod" koji su tog dana koristila njih dvojica.

Advokat Nebojša Perović kaže, za "Novosti", da u svakom krivičnom predmetu okrivljeni ima pravo da iznosi odbranu na način kako on smatra, ali da je drugo pitanje da li ta promena ide u njegovu korist ili u smeru glavnog cilja krivičnog postupka, a to je razjašnjenje krivičnog dela.

- Ovaj događaj, za koji je javnost izuzetno zainteresovana, u sebi je nosio velike oscilacije u smislu utvrđivanja izvršioca, a čemu su posebno doprinele osobe kojima je bila dostupna javna reč, pa su izuzetno složenu i životnu i krivičnu stvar razjašnjavali iz udobnih televizijskih stolica, što je dodatno stvorilo veliku konfuziju. U ovom slučaju, pošto se radi o pritvorskom predmetu, tužilaštvo će u roku od šest meseci od određivanja pritvora osumnjičenima morati da odluči da li će podići optužnicu protiv njih, jer će u suprotnom oni biti pušteni iz pritvora da se brane sa slobode. U samom optuženju, tužilaštvo će da ceni kom iskazu okrivljenog više veruje, a u vezi sa ostalim dokazima prikupljenim u istrazi. Samo priznanje okrivljenog u nedostatku drugih dokaza ne može po Zakonu biti osnov za osuđujuću presudu - objašnjava Perović.

OTAC: LAŽU OBOJICA

OTAC malene Danke, Miloš Ilić, ogorčen je ovakvim sledom dešavanja, posebno jer je i Dragijević ponovio Jankovićevu priču da njihovu mezimicu navodno nisu ni videli.

- Lažu obojica. Sram da bude te advokate koji ih tako savetuju. Pod konstantnim smo stresom, a supruga Ivana je i pred porođajem - ogorčen je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!