PROGANJAO KOLEGINICE NOĆU I DANJU: Osumnjičeni ide u pritvor i pregled kod psihijatra u Specijalnu zatvorsku bolnicu

J.D.Lj.

11. 07. 2024. u 18:00

DANAS je javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten od strane policijskih službenika PS Voždovac da je legitimisano lice S.R. (31) u Brusu za kojim je raspisano pet potraga, među kojima je i potraga pomenutog beogradskog tužilaštva zbog krivičnog dela proganjanje.

ПРОГАЊАО КОЛЕГИНИЦЕ НОЋУ И ДАЊУ:  Осумњичени иде у притвор и преглед код психијатра у Специјалну затворску болницу

Foto N. Fifić

Nakon konsultacija sa postupajućim javnim tužiocem, policijski službenici PS Voždovac su doneli rešenje o zadržavanju S.R. nakon čega je on danas doveden i nakon procene sudskog veštaka da je procesno sposoban, saslušan na okolnosti ranije podnete krivične prijave od strane oštećene, ali i na okolnosti nove prijave koja je od još jedne oštećene podneta isto za krivično delo.

Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima, ali da to što one nisu odgovarale na poruke i pozive nije shvatio kao znak da one ne žele da komuniciraju da njim, pa je nastavio da im šalje poruke i da ih zove i danju i noću.

Okrivljeni je izjavio i da je ranije bio u depresiji, zbog čega je i dobio otkaz, ali da ne pije nikakve tablete.
 
Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer okrivljeni nema prijavljeno prebivalište, kao i da će boravkom na slobodi uticati na oštećene, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva sud mu je odredio pritvor. 
 
Nakon provere navoda okrivljenog i pribavljanja medicinske dokumentacije o ranijem psihijatrijskom lečenju, javni tužilac je doneo naredbu za veštačenje okrivljenog koje je povereno komisiji veštaka odgovarajuće ustanove – Specijalne zatvorske bolnice.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)