PRETIO SEKIROM BIVŠOJ PARTNERKI: Tužilac predložio pritvor zbog porodičnog nasilja

J.D.Lj.

12. 07. 2024. u 19:45

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo optužni predlog protiv R.A. (57) zbog nasilja u porodici.

ПРЕТИО СЕКИРОМ БИВШОЈ ПАРТНЕРКИ: Тужилац предложио притвор због породичног насиља

Foto: Shutterstock/Ilustracija

On je u periodu od 10. do 11.juna u porodičnoj kući na Novom Beogradu primenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem i pretnjom da će napasti na život ili telo, ugrozio spokojstvo i telesni integritet.

Tom prilikom je, kako je utvrđeno, mogao da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, bio svestan svega i da je njegovo delo zabranjeno.

On je 10.juna oštećenu ubadao spojenim prstima šake desne ruke u unutrašnju stranu leve butine i tom prilikom joj naneo lake telesne povrede u vidu nagnječenja leve natkolenice.

Narednog dana, držeći sekiru u rukama, pretio je oštećenoj rečima „Sad ću da te zakoljem“, nakon čega je istoj razbio mobilni telefon, a što je kod nje stvorilo osećaj straha i uznemirenosti.

Javni tužilac je predložio nadležnom sudu da okrivljenog koji je višestruki povratnik oglasi krivim, da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 8 meseci i da mu izrekne meru zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom od 2 godine od dana pravosnažnosti odluke.

 S obzirom da se okrivljeni nalazi u pritvoru, javni tužilac je podneo predlog da se prema njemu produži pritvor, jer i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je ranije određen, a s obzirom na to da postoji opasnost od bekstva jep je istom pasivizirana adresa, da postoje okolnosti da će uticati na oštećenu koja u istražnom postupku nije želela da svedoči, kao i to da je ranije više puta osuđivan i to na efektivne kazne zatvora, zbog čega postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza