NOVI DETALJI KRAĐE "DELFINA": Osumnjičeni - Uzeo sam skulpturu od 45.000 evra da ne bi propala

J.D.Lj.

12. 07. 2024. u 21:25

POVODOM krađe umetničkog dela oštećenog vajara M.S. - skulpture “Delfin” koja po izjavi oštećenog vredi 45.000 evra, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je saslušao V.M. (59) na okolnosti izvršenja krivičnog dela teška krađa, ponovo se oglasilo nadležno Tužilaštvo.

НОВИ ДЕТАЉИ КРАЂЕ  ДЕЛФИНА: Осумњичени - Узео сам скулптуру од 45.000 евра да не би пропала

Foto: MUP

Okrivljenom se stavlja na teret da je početkom meseca jula, zajedno sa svojim drugom, iz Ateljea na Starom sajmištu koji se nalazi u prostorijama koje su u vlasništvu Grada Beograda, ukrao navedeno umetničko delo dimenzija 170x120x80 i težine oko 300 kilograma, koje je napravljeno od metala, drveta i gipsa. 

Okrivljeni, koji je po profesiji sakupljač umetničkih predmeta je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela izjavivši da zna da skulptura stoji u tom ateljeu već 35 godina, ali da je saznao da će se zgrada u kojoj se ona nalazi srušiti, pa je u strahu da će biti uništena, istu uzeo u nameri da je restaurira i izloži u svoj atelje.

Predmetna skupltura je pronađena u ateljeu okrivljenog, od istog je oduzeta uz potvrdu, a potom i vraćena oštećenom.

 Javni tužilac je naložio da kriminalistički tehničari fotografišu skulpturu, nakon čega će doneti naredbu za komisiono veštačenje u cilju utvrđivanja vrednosti ukradene stvari, ispitati oštećenog i svedoka na sve okolnosti predmetnog događaja, a nakon pravilno utvrđenog činjeničnog stanja doneti odluku na osnovu zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji