OGLASIO SE DIREKTOR POLICIJE RS ZBOG UBISTVA U LOZNICI: Nastavljamo potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 07. 2024. u 17:31

DIREKTOR Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da Policija Srpske nastavlja potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što je danas uhapšeno lice koje je imalo ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РС ЗБОГ УБИСТВА У ЛОЗНИЦИ: Настављамо потрагу и претресе у Бањалуци, Бијељини и Зворнику

Foto: Dražen Požderović

Kostrešević je rekao da Policija Republike Srpske od noćas, kada se dogodilo ubistvo u Loznici, preduzima mere i radnje direktno u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Lišili smo danas slobode jedno lice u Bijeljini. Reč je o srpskom državljaninu koji je na međunarodnoj poternici. To lice je imalo ulogu u organizaciji transporta lica koji je izvršilac krivičnog dela ubistva -  rekao je Kostrešević.

On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog.

- I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo - rekao je Kostrešević za Srnu.

U Loznici je noćas ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je drugi Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen prilikom kontrole "mercedesa" tutinske registracije, u kojem su se nalazile dve osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je pobegao.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad koji dolazi od albanskih struktura sa Kosova i Metohije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024