KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG NASILJA U PORODICI: Osumnjičeni zadržan na veštačenju u psihijatrijskoj ustanovi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 07. 2024. u 22:04

JAVNI tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je krivičnu prijavu protiv S.Đ. (23) za nasilje u porodici, nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Oсумњичени задржан на вештачењу у психијатријској установи

Z. grumić

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici PS Novi Beograd obavestili su Tužilaštvo da im je prijavljeno da je S.Đ. u stanu na Novom Beogradu tukao svoju majku, oca i babu, nakon čega je izašao na ulicu i nasumice bokserkim rukavicama udarao građane i naneo im lake telesne povrede.

Nakon dolaska policije mladić je fizički nasrnuo i na policijske službenike PS Novi Beograd, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnjog tužilaštvu.

Zbog sumnje u duševno stanje osumnjičenog koji pokazuje simptome duševne bolesti na osnovu usmenog naloga javnog tužioca on je smešten u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Kako se navodi u saopštenju, prilikom dovođenja u policijsku stanicu on se ponašao vrlo agresivno i pokušao je da se samopovredi udarajući glavom o zid i udarajući sebe službenim lisicama koje su mu bile na rukama, u čemu je sprečen od strane policijskih službenika.

Na osnovu preliminarnog pregleda doneta je odluka da se osumnjičeni zadrži u klinici radi neuropsihijatrijskog veštačenja u skladu sa Protokolom o saradnju koji je zaključen između Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Javni tužilac je doneo naredbu za psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog i podneo predlog Trećeg osnovnom sudu u Beogradu da donese rešenje kojim će odrediti smeštanje okrivljenog u kliniku zbog psihijatrijskog veštačenja.

Nakon nalaza i mišljenja veštaka javni tužilac će preduzeti radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)