TERORISTA OVK UHAPŠEN NA GRANICI: Ramadaniju određen ekstradicioni pritvor od 30 dana

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 07. 2024. u 23:32

BIVŠEM pripadniku tzv. OVK Bljerimu Ramadaniju određen je danas ekstradicioni pritvor u trajanju od 30 dana, javlja Telma.

ТЕРОРИСТА ОВК УХАПШЕН НА ГРАНИЦИ: Рамаданију одређен екстрадициони притвор од 30 дана

Foto: B. G.

Kako je saopštilo Miistarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, u sredu u 16.00 časova na graničnom prelazu "Jajince", pri ulasku u zemlju, policijski službenici su lišili slobode 47-godišnjeg B.R. sa KiM, jer je prilikom pasoške kontrole i provera utvrđeno da za njega postoji zahtev za hapšenje Interpola Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je Ramadani bivši pripadnik tzv. OVK.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da očekuje da će Severna Makedonija izručiti Srbiji bivšeg pripadnika tzv. OVK Bljerim Ramadani koji je uhapšen u regionu Tetova po nalogu Srbije.

Ramadani je bio pripadnik Operativne zone tzv. OVK Nerodimlje, koja je poznata po progonu više stotina Srba iz urbanog dela Uroševca i sela Nerodimlje, Krajište, Veliki i Mali Alaš, Slatina, Goleš, Pomazatin, kao i paljenju srpskih kuća i rušenju crkava, kidnapovanju i ubistvima više desetina Srba i progonu srpskog stanovništva iz opština koje je ta operativna zona pokrivala.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)