SUD U UBU PUSTIO OSUMNJIČENOG ZA IZAZAVINJE NESREĆE? Svedoci tvrde da je pobegao sa mesta sudara i ostavio povređenog da umre u kolima

Novosti online

22. 07. 2024. u 20:36

ODLUKA sudije Osnovnog suda na Ubu da pijani vozač V. M. (26) koji je, 13. jula na putu Lajkovac-Skobalj, "opelom" usmrtio vozača "punta" B. J. (44) da nakon saslušanja bude pušten kući više je nego sramna!

СУД У УБУ ПУСТИО ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ИЗАЗАВИЊЕ НЕСРЕЋЕ? Сведоци тврде да је побегао са места судара и оставио повређеног да умре у колима

Foto: N. Skenderija/MUP

Nadležno Tužilaštvo je tražilo da se osumnjičenom po nekoliko osnova odredi pritvor, ali do toga nije došlo iako je u krvi u momentu sudara imao čak 1,72 promila, napustio je mesto nesreće i nije pružio pomoć povređenom, što su sve teška krivična dela za koja je zaprećena višegodišnja kazna zatvora!

Umesto da bude pritvoren, sudija suda u Ubu ga je poslao kući "uz obavezu da se svaki ponedeljak javlja policiji", oduzet mu je pasoš i vozačka dozvola i zabranjeno mu je da napušta mesto prebivališta. Sudija mu nije izrekao čak ni kućni pritvor.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, tužilaštvo je naredilo mašinsko veštačenje oba automobila, ali i psihijatrijsko veštačenje V. M.

Podsetimo, sumnja se da je V. M., teško alkoholisani vozač "opela" izgubio kontrolu, prešao u suprotnu kolovoznu traku i pri velikoj brzini zakucao se u "punto" u kom je bio B J. Policija ga je na trežnjenje, ali nakon saslušanja on je pušten kući tako što mu je oduzet pasoš, zabranjeno mu da napušta mesto boravka uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policiju.

Ono što ovu nesreću čini neljudskom jeste tvrdnja svedoka da je osumnjičeni, posle sudara, odmah pozvao oca koji ga je odveo u Dom zdravlja gde mu radi majka, umesto da pomognu povređenom B. J. koji je bio zaglavljen u kolima. Isti ti svedoci rekli su da V. M. nije imao teže povrede, a zahtevao od oca da ga odmah vozi kod lekara, umesto da pomognu čoveku koji je umirao u kolima.

Tragedija

- To je neljudski! Ostavili su čoveka da umire u kolima! Da su mu odmah pomogli, možda bi preživeo! Ovako je čekao vatrogasce, koji su morali da ga vade iz kola, u kojima je bio zaglavljen, a sve vreme je imao teško unutrašnje krvarenje - kaže za Telegraf svedok ove užasne tragedije.

Kad je video udes, V. M. je odmah prišao drugi mladić, koji se slučajno našao tu.

- Dok se mladić okrenuo osumnjičeni je već bio u autu i u pratnji oca otišao u Dom zdravlja u kojem mu radi majka. Nisu ni pogledali zaglavljenog i ranjenog B. J. - kaže izvor.

Kako Telegraf.rs saznaje, otac pijanog bahatog vozača D. M. radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Lajkovcu, dok mu je majka medicinska sestra u Domu zdravlja.

Miloševiću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i preti mu kazna zatvora od dve do 12 godina.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija