PUN KOFER CIGARETA : Na Horgošu otkrivena pošiljka sa 923 paklica cigareta

J. L.

23. 07. 2024. u 17:23

Carinski službenici su prethodnih dana, u saradnji sa policijom, u dva odvojena slučaja zaplenili preko 2.000 paklica cigareta i gotovo 2 kilograma duvana u ličnim koferima putnika ili onima koji su poslati kao pošiljka primaocima u inostranstvu.

ПУН КОФЕР ЦИГАРЕТА : На Хоргошу откривена пошиљка са 923 паклица цигарета

Foto: Tanjug

Poslednji takav slučaj zabeležen je u nedelju na izlazu graničnog prelaza Horgoš, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus sa putnicima koji su se iz Bugarske uputili ka Francuskoj.

Tokom detaljne kontrole prtljaga, u prtljažniku autobusa je otkriven i jedan kofer za koji niko od putnika nije potvrdio vlasništvo, ali je vozač autobusa objasnio da je reč o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do krajnje destinacije.

Čim su otvorili kofer, carinski službenici su konstatovali da u njemu nema ničeg drugog sem cigareta raznih robnih marki.

Ceo sadržaj kofera, u koji su stale ukupno 923 paklice krijumčarenih cigareta, zadržan je do okončanja prekršajnog postupka.

Prema važećim propisima Republike Srbije, duvan i duvanski proizvodi mogu biti deo ličnog prtljaga putnika, ali je njihova količina ograničena na 50 cigareta, 25 cigarilosa, 10 cigara, 50 grama duvana ili na odgovarajuću kombinaciju navedenih akciznih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?