IVAN NEGIRAO DA JE ZADAVIO KOMŠINICU NA NOVOM BEOGRADU: Detalji zločina koji je kako se sumnja izvršen iz koristoljublja, zbog dva stana

S. J. M.

24. 07. 2024. u 16:54

IVAN K. (61), koji je optužen za teško ubistvo iz koristoljublja komšinice i bliske prijateljice Rade B. (85) prošle godine na Novom Beogradu, negirao je u istrazi da je počinio taj zločin. Kako saznajemo on je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu tvrdio da joj je veče pre odneo večeru i ostavio u njenom stanu. Ujutru je od ćerke, koja joj je odnela doručak čuo da je:"Teta Rada pala".

ИВАН НЕГИРАО ДА ЈЕ ЗАДАВИО КОМШИНИЦУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Детаљи злочина који је како се сумња извршен из користољубља, због два стана

Foto: Novosti

On je ispričao da je tada otišao u njen stan i video je kako leži potrbuške. Nije odmah prijavio smrt, već je otišao na posao, jer je imao sastanak na kojem je trebalo da uradi prezentaciju.

Starica sa kojom su Ivan i njegova porodica bili veoma bliski godinama, testamentom je svoja dva stana ostavila njegovoj deci. Ona ga je sačinila 12. aprila 2023. godine u prisustvu dva svedoka. Sumnja se da je Ivan K. mislio da se ona premišlja da li je dobro postupila i da na kraju želi da se predomisli kome ostavlja svoju vrednu imovinu, pa je ubio.

Prema optužnici on je u noći između 23. i 24. aprila prošle godine ušao u njen stan, jer je imao ključ, oborio je na pod, seo na nju i zadavio je rukama.

- Ivan se branio i tvrdio da o testamentu sa baka Radom nije pričao nakon što ga je ona potpisala. Ona je inače 40 godina radila kao čistačica i nije imala veliku penziju, ali je njegovoj deci uvek davala po 1.000 dinara kada je primi. Oni su bili i kumovi, jer je njen pokojni sin bio dobar Ivanov dug od detinjstva, pa na kraju i kum, koji ga je venčao i krstio mu decu. Bili su baš bliski - priča nam sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Ivan K. je uhapšen 20 dana posle ubistva Rade B. 19. maja prošle godine i u pritvoru je proveo dva i po meseca. Viši sud u Beogradu pustio ga je da se brani sa slobode 4. avgusta. Suđenje mu je počelo u junu ove godine, kada je održano pripremno ročište i nastavlja se krajem oktobra, kada okrivljeni treba da iznese odbranu.

Prema optužnici sumnja se da je nakon što je Radu B. zadavio golim rukama, on pomerio njeno telo ispod kuhinjskog stola da bi izgledalo da je starica sama pala i preminula. Okrenuo je na stomak, a glavu i vrat stavio preko prečage između nogara stola. Međutim, obdukcija je utvrdila da je smrt Rade B. bila nasilna i da je preminula zbog gušenja, koje je posledica davljenja i stiskanja šakama po vratu. DNK tragovi okrivljenog Ivana K. pronađeni su svuda po stolu i stolicama, ali i na prečagi stola gde je postavljen vrat ubijene, kako bi sve izgledalo da je u pitanju nesrećan slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!