OBAVLJEN RAZGOVOR SA DETETOM: Novi detalji incidenta u Vladičinom Hanu: Vaspitačica ga udarila i stiskala za ruku? Evo šta sledi

Novosti online

25. 07. 2024. u 15:43

DEŽURNI tužilac u OJT Vladičin Han potvrdila je sled događaja u vezi prijavljivanja slučaja u vrtiću u Vladičinom Hanu. Ona je precizirla i dalje radnje koje će preduzeti Tužilaštvo.

ОБАВЉЕН РАЗГОВОР СА ДЕТЕТОМ: Нови детаљи инцидента у Владичином Хану: Васпитачица га ударила и стискала за руку? Ево шта следи

Foto: Shutterstovk/archideaphoto

- Doktorka Doma zdravlja u Vladičinom Hanu prijavila je Tužilaštvu da je dovedeno dete u pratnji majke. Prijavljeno je da je vaspitačica udarila dete u predelu "tura" i stisnula za levu ruku kako bi ga smestila da spava.. Prikupljaju se potrebna obaveštenja. Dete je rođeno 2018. - navodi dežurni tužilac.

Kako mediji saznaju obavljen je i razgovor sa detetom koji još uvek nije dostavljen tužilaštvu. Nakon prikupljanja svih obaveštenja biće naknadna konsultacija i sve će biti dostavljeno na razmatranje.

Pretpostavlja se da se dete verovatno požalilo roditeljima.

- Najpre bi trebalo utvrditi o čemu se sve radi u ovom slučaju pa se onda odlučuje naknadno, to je u ovoj fazi postupka. Sa vaspitačicom je potrebno obaviti razgovor, biće prikupljena obaveštenja i naknadno odlučeno o daljem toku. Doktori prijavljuju uglavnom Tužilaštvu ovakve povrede - navodi dežurni tužilac.

Tužilaštvo je obavestilo prosvetnog inspektora, kako bi prosvetna inspekcija odradila svoj deo posla.

- Obavestili smo prosvetnu inspekciju o slučaju, a oni će dalje da preduzmu mere iz njihove nadležnosti - navedeno je od strane dežurnog javnog tužioca u OJT Vladičin Han.

U istom vrtiću u Vladičinom Hanu podsećanja radi, krajem 2022. godine (27. decembra) četvorogodišnji dečak progutao je žir, nakon čega je u teškom stanju prebačen u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je operisan, ali je nažalost preminuo.

U tom slučaju vaspitačica je suspendovana sa radnog mesta optužena i u toku je postupak pred sudom, potvrđeno je u OJT u Vladičinom Hanu.

Postupak se vodi pred Osnovnim sudom u Surdulici.

BONUS VIDEO: KO JE KRIV ZA SMRT BEBE ISKRE? Protest u Nikšiću, direktorka opšte bolnice jedva izbegla linč

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!