FATONOV POMOĆNIK STIŽE U SRBIJU: Ministarstvo pravde podnelo molbu za izručenje pomagača ubice policajca

Novosti online

25. 07. 2024. u 16:27

MINISTARSTVO pravde Srbije, uputilo je molbu pravosuđu Bosne i Hercegovine da našoj državi izruči Zorana R. koji je 18. jula uhapšen u Bijeljini.

ФАТОНОВ ПОМОЋНИК СТИЖЕ У СРБИЈУ: Министарство правде поднело молбу за изручење помагача убице полицајца

Foto: MUP

Podsetimo, Zoranu R. lisice su stavljene zbog sumnje da je sa suprugom Ivanom R. ubici policajca Nikole Krsmanovića organizovao prevoz iz Preševa do Loznice.

Istragu protiv supružnika, kao i taksiste koji je prevozio ubicu policajca Fatona Hajrizija, vodi Više javno tužilaštvo u Šapcu.

- Molba za izručenje upućena je radi vođenja postupka. Takođe, na snazi je i poternica koju je sud raspisao za Zoranom R. pošto se nije javio na izdržavanje kazne od osam godina zatavora na koju ga je zbog trgovine drogom osudilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu - podseća izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, Zoran R. je prilikom hapšenja kod sebe imao lažna dokumenta.

Foto: Novosti

Njegova supruga, blogerka koju na društvenim mrežama prati više od 12.000 ljudi, Ivana R. privedena je u kući u Mladenovcu zbog istog krivičnog dela. Njoj je određen pritvor.

Podsetimo, na duštvenim mrežama se predstavljala kao "uspešna mama" koja savetuje druge žene kako da dobro zarađuju i gaje decu. O svom mužu, za kog se ispostavilo da je begunac za kojim se traga rekla je da "radi u inostranstvu".

Ubica policajca Faton Hajziri, kom su, kako se sumnja pomagali da se prebaci u Bosnu i Hercegovinu i sam je begunac. Desetak dana pre stravičnog ubistva koje je počinio u Loznici, pobegao je iz zatvora na Kosovu i Metohiji u kom je služio kaznu od 27 godina zatvora zbog ubistva koje je počinio sa samo 15 godina.

Posle ubistva Nikole Krsmanovića, on je pobegao, potom pucao na policiju koja ga je locirala i tokom hapšenja kom se opirao, on je ubijen.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U LOZNICI - Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!