UHAPŠENE 44 OSOBE ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA: Zaplenjeno više od 33 kilograma opojnih droga

Novosti online

26. 07. 2024. u 13:05

PO nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u periodu od 14. do 25. jula 2024. godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su ukupno 44 lica zbog trgovine narkoticima i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i zaplenili više od 33 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

УХАПШЕНЕ 44 ОСОБЕ ЗБОГ ТРГОВИНЕ НАРКОТИЦИМА: Заплењено више од 33 килограма опојних дрога

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U navedenom periodu Zbog krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika zadržano ukupno 34 lica od kojih je oduzeto više od 8.8 kilograma opojne droge kokain, 21 kilogram kanabisa, 1.6 litara droge za silovanje GBL, 1.4 kilograma, 240.000 tableta leka za smirenje rivotril.

Zbog krivičnog dela iz Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1, 3 i 4 KZ slobode je lišeno 6 lica od kojih su ukupno oduzeta 3 pištolja, jedna automatska puška, oko 200 komada metaka, 12 kilograma eksploziva i jedna bomba.

Zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 KZ procesuirana su 4 lica.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović smatra da se dobri rezultati u borbi protiv trgovine narkoticima postižu zahvaljujući koordiniranoj i sinhronizovanoj saradnji pripadnika MUP-a i javnih tužilaca VJT u Beogradu.

Stefanović je poručio da se na teritoriji glavnog grada nastavlja obračun sa svim oblicima kriminala, sa akcentom na suzbijanju trgovine opojnim drogama i nelegalnim nošenjem vatrenog oružja i municije.

BONUS VIDEO: BAGER USMRTIO BICIKLISTU U KIKINDI: Tragedija se dogodila na ulici, uviđaj još u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi