UHAPŠENA ŽENA PO INTERPOLOVOJ POTERNICI NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Osumnjičena da je otela maloletnu decu od oca i otišla u drugu državu

Novosti online

26. 07. 2024. u 18:04

DANAS 26. jula 2024. godine u ranim jutarnjim časovima javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavešten da je realizovana Interpolova poternica raspisana za okrivljenom Z.P., jer je navedena ušla na teritoriju Republike Srbije.

УХАПШЕНА ЖЕНА ПО ИНТЕРПОЛОВОЈ ПОТЕРНИЦИ НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ: Осумњичена да је отела малолетну децу од оца и отишла у другу државу

Foto: Novosti

Naime, 14. novembra 2019. godine javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenima Z.P. (38) i R.M. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo oduzimanje maloletnog lica.

Naime, dva maloletna deteta poverena su ocu, usled čega je teže ugroženo njihovo školovanje na taj način što su 22. marta 2019. godine na graničnom prelazu Surčin na aerodromu "Nikola Tesla" napustili teritoriju Republike Srbije bez znanja i saglasnosti oca koji je rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu određen da samostalno vrši roditeljsko pravo.

Imajući u vidu da okrivljeni nisu bili dostupni državnim organima Republike Srbije, te da je država u kojoj su se nalazili okrivljeni odbila njihovo izručenje Republici Srbiji, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da se prema okrivljenima raspiše Interpolova poternica i odredi pritvor.

Dana 26.0jula 2024. godine, u jutarnjim časovima, javni tužilac je od strane policijskih službenika obavešten da je poternica za Z.P. realizovana, nakon čega je okrivljena saslušana u prisustvu javnog tužioca, od strane postupajućeg sudije na okolnosti donetog rešenja o određivanju pritvora, koje je ostalo na snazi, imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, dok je poternica za R.M. ostala na snazi.

Javni tužilac će u daljem toku krivičnog postupka blagovremeno preduzeti sve istražne radnje, nakon čega će doneti odluku zasnovanu na zakonu.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener