AMERIKANAC SA PIŠTOLJEM - KOD TUŽIOCA: Zatražen pritvor, preti mu do 12 godina robije

Z.U.

29. 07. 2024. u 15:04

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu (VJT) saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Alexander Martin M. (36), osumnjičen da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom od šest metaka.

АМЕРИКАНАЦ СА ПИШТОЉЕМ - КОД ТУЖИОЦА: Затражен притвор, прети му до 12 година робије

Foto MUP

U sobi jednog beogradskog hostela, gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno je držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

Amerikanac se na saslušanju branio ćutanjem, a tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor, zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

U saopštenju VJT se navodi da se Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

- Postoje osnovi sumnje da je Alexander Martin M. svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, kao i svestan njegove zabranjenosti, u subotu, oko 14.20 časova, nosio vatreno oružje bez dozvole nadležnog organa i to pištolj marke "KEL-TEC" sa okvirom i šest bojevih metaka. Njega su zaustavili policijski službenici i pištolj sa municijom pronašli u torbici koju je nosio oko vrata - navodi se u saopštenju VJT.

Prilikom pretresa na adresi neprijavljenog boravišta u jednom hostelu, u sobi koju je koristio osumnjičeni, kako se dodaje, pronađen je još jedan okvir sa 5 pripadajućih metaka, kao i još devet metaka koji su se nalazili u torbi.

Prema nezvaničnim informacijama, Amerikanac je, navodno, pištolj naručio na dark netu, a preuzeo ga je u jednoj pošti u centru Beograda. Ubrzo je, međutim, priveden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama