VASPITAČICA PRIZNALA DA JE DECU OSTAVILA SAMU DEVET MINUTA: Slučaj smrti dečaka koji je progutao žir - održan glavni pretres u Surdulici

J. S.

30. 07. 2024. u 13:08

U OSNOVNOM sudu u Surdulici danas je održan glavni pretres u postupku koji se vodi protiv vaspitačice M. S. iz Vladičinog Hana zbog dela ”napuštanje nemoćnog lica”, koji je pokrenut nakon što je četvorogodišnji dečak pod nepoznatim okolnostima progutao žir a zatim preminuo u decembru 2022. godine.

ВАСПИТАЧИЦА ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ ДЕЦУ ОСТАВИЛА САМУ ДЕВЕТ МИНУТА: Случај смрти дечака који је прогутао жир - одржан главни претрес у Сурдулици

Foto Z. Jovanović

Vaspitačica M. S. ispričala je da je bila odsutna devet minuta i da se to dešavalo i ranije. Vaspitačica je na suđenju rekla da joj je jedno od troje dece, koja nisu spavala u trenutku kada je ona napustila prostoriju, reklo da je jedan od dvojice budnih dečaka, navodeći ga imenom, stavio žir malom D. Đ. u usta dok je on spavao.

Suđenju je prisustvovao i otac preminulog dečaka, ostajući pri iskazu koji je ranije dao pred OJT.

Podsećamo da se žena na prethodnom ročištu, koje je održano početkom aprila, izjasnila da nije kriva za delo koje joj se stavlja na teret. Na jučerašnjem ročištu ona je ponovila izjavu koju je dala pred tužilaštvom.

Nastavak glavnog pretresa u ovom postupku je zakazan za 15. oktobar.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U LOZNICI: Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!