HAPŠENJE ZBOG KORUPCIJE I PREVARE: Oštetili državni budžet za više od 20 miliona dinara

Z.U.

31. 07. 2024. u 14:28

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog poreske prevare.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ И ПРЕВАРЕ: Оштетили државни буџет за више од 20 милиона динара

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP Republike Srbije

Uhapšeni su L. P. (46) iz Novog Sada, A. B. (23) iz Futoga, M. H. (21) iz Prijepolja i B. T. (26) iz Subotice. Oni se terete da su izvršili krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, pranje novca i davanje neistinitih podataka u nameri da se takav podatak ili dokument u postupku registracije i evidencije upotrebi kao pravi.

Sumnjiče se da su registrovali nekoliko preduzetničkih radnji i u nameri da ostvare pravo na neosnovani povraćaj poreza na dodatu vrednost, nadležnom poreskom organu prikazali lažne podatke podnošenjem poreskih prijava, poreza na dodatu vrednost neistinite sadržine, prikazujući podatke o navodnoj nabavci dobara u kojima je posebno iskazan porez na dodatu vrednost u iznosu od više od 20 miliona dinara.

Kako se sumnja, porez na dodatu vrednost je neosnovano iskazan čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu od više od 20 miliona dinara.

Uhapšeni se sumnjiče i da su stekli, izvršili konverziju i prenos imovine za koju su znali da potiče od kriminalne delatnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića