POLICAJKA K. K. (45) OSUMNJIČENA ZA UČEŠĆE U UBISTVU 2019: Bivši usmrtio Slovenca, ona sa novim dečkom premeštala telo?

Z. Uskoković

02. 08. 2024. u 22:19

PRIPADNICI Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije uhapsili su pripadnicu Granične policije K. K. (45) iz Sombora, osumnjičenu da je sa još dvojicom mušakaraca učestvovala u ubistvu slovenačkog državljanina 2019. godine.

ПОЛИЦАЈКА К. К. (45) ОСУМЊИЧЕНА ЗА УЧЕШЋЕ У УБИСТВУ 2019: Бивши усмртио Словенца, она са новим дечком премештала тело?

D.N.

Ona je privedena u Više javno tužilaštvo u Somboru, a druga dvojica okrivljenih, P. B. (36) iz Vrbasa i D. S (37) iz Somobra, odranije su u zatvoru zbog drugih krivičnih dela.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da je službenica Uprave granične policije, osumnjičena da je sredinom 2019. učestvovala u saizvršilaštvu, u krivičnom delu teško ubistvo. Zasad nije poznato ko je žrtva, ali se sumnja da je reč o slovenačkom državljaninu, izvesnom Tomasu, čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko godina.

Ostaci tela, odnosno skelet, pronađeni su pored jedne jame na Monoštorskom putu, nedaleko od Sombora:

- Reč je za sada o N. N. licu, čije je utvrđivanje identiteta u toku, na osnovu uzetog DNK uzorka iz ostatka skeleta pronađenog na mestu izvršenja krivičnog dela - rečeno je u MUP Srbije. - Ostaci tela poslati su na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prema nezvaničnim informacijama, policijska službenica i osumnjičeni P. B. su u to vreme bili u emotivnoj vezi. Navodno, on je, neutvrđenog dana, leta 2019, zamolio svoju emotivnu partnerku da ga odveze do jednog somborskog sela, kako bi uzeo novac od slovenačkog državljanina, koji je u to vreme boravio na tom području.

Kada su se dovezli do sela, P. B. je izašao iz auta i krenuo da se svađa sa Slovence, dok je K. K. ostala u vozilu - nezvanična su saznanja iz istrage. - Navodno, on joj je oteo službeni pištolj, koji je ona ponela sa sobom. Posle rasprave, pucao je u čoveka i ubio ga. Nakon zločina, vratio se u automobil kod K. K., ali, navodno, nije želeo da joj vrati pištolj, već ga je zadržao.

To oružje je kasnije P. B. koristio kako bi je ucenjivao.

- To je njena odbrana, ali videćemo šta će biti utvrđeno tokom istrage - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Jer, navodno, posle zločina mladić joj je pretio i tražio pare, kako bi joj vratio pištolj. Pretio je da će nauditi i njenim maloletnim ćerkama.

Oko godinu dana kasnije policijska službenica K. K. je prijavila svojim starešinama da joj je ukraden pištolj. Nije pominjala zločin, niti P. B. U jednom trenutku odlučila je da premesti telo i za to angažovala prijatelja D. S. Ostatke slovenačkog državljanina prebacili su na jednu lokaciju pored Monoštorskog puta, gde su i pronađeni.

Iznela svoju stranu priče

PRIPADNICA MUP K. K. je, kako je saopšteno, priznala izvršenje krivičnog dela i iznela svoju stranu priče. Klupko zločina, međutim, počelo je da se odmotava kada je jedan od njenih emotivnih partnera ispričao policiji o ubistvu i premeštanju tela, o čemu mu je ona govorila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!