UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA ZELENAŠENJE: Akcija policije u Batajnici

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 08. 2024. u 19:03

PO nalogu tužilaštva, policija je zbog zelenašenja uhapsila Z. Z. (rođen 1990. godine), J. S. (rođen 1998. godine) i R. G. (rođen 1990. godine) iz Batajnice, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЗЕЛЕНАШЕЊЕ: Акција полиције у Батајници

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP Republike Srbije

Okrivljeni J. S. i R. G. su pozajmili novac oštećenom i iskoristvši njegovu lakomislenost ubedili ga da pristne da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala. Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do njegove porodične kuće i njegovim roditeljima pretili.

-U opsežnoj akciji hapšenja učinilaca krivičnog dela Zelenaštvo iz člana 217. Krivičnog zakonika, krivičnog dela Prinuda iz člana 135. Krivičnog zakonika, krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja iz člana 336 Krivičnog zakonika koju su po nalogu javnih tužilaca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu realizovali policijski službenici PS Zemun, PI Batajnica i UKP, PU za grad Beograd, Drugog odeljenja uhapšeni su Z. Z. (rođen 1990. godine), J. S. (rođen 1998. godine) i R. G. (rođen 1990. godine) iz Batajnice, kaže se u saopštenju.

Kako Tužilaštvo navodi, "prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećeni je tokom 2022. godine od okrivljenih J. S. i R. G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala".

-Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z. Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J. S. i R. G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu. Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je dana 20.07.2024. godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu. Po naredbi suda izvršeni su pretresi prostorija koje koriste okrivljeni na više lokacija i tom prilikom je pronađena velika količina novca u različitim valutama i dokumentacija za koju se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog dela, a takođe je izvedena i dokazna radnja prepoznavanja okrivljenih od strane svedoka koji su prepoznali okrivljene kao izvršioce krivičnih dela, kaže se u saoštenju i dodaje da je okrivljene J. S. i R. G. danas saslušao javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd i da su oni negirali izvršenje krivičnih dela, nakon čega je javni tužilac predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da im se odredi pritvor, jer postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i uticati na oštećene.

Okrivljeni Z. Z. će 7. avgusta ove godine biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde će ga saslušati javni tužilac, navodi se su saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji