"VEŽBALI" ZA OLIMPIJADU: U Španiji uhapšeno 17 državljana Bosne i Hercegovine osumnjičenih za krađe, prevare i trgovinu ljudima

N.B.

08. 08. 2024. u 12:25

ŠPANSKA policija privela je 17 članova jedne porodice poreklom iz Bosne i Hercegovine, čija je "specijalnost" pljačkanje mahom turista, prevare i korišćenje ukradenih kreditnih kartica, ali i trgovina ljudima.

ВЕЖБАЛИ ЗА ОЛИМПИЈАДУ: У Шпанији ухапшено 17 држављана Босне и Херцеговине осумњичених за крађе, преваре и трговину људима

Foto Shutterstock

Oni su, kako je saopštila policija sa Iberijskog poluostrva, "operisali" po gradovima provincije Andaluzija, a u planu im je bilo i da otputuju u Pariz, u nameri da za svoje kriminalne radnje iskoriste priliv velikog broja turista, koji su došli da prate Olimpijske igre.

U pljačke su, prema onome što je utvrdila dosadašnja istraga, uglavnom išle žene, koje su u većini slučajeva bile primorane da to rade. Muški deo ekipe imao je zadatak da opljačkan novac iz Španije prebacuje za Francusku, BiH i Italiju.

- Osumnjičeni su tokom pojedinih pljački bili nasilni prema žrtvama koje su pokušale da im se odupru - navodi španska policija. - Pripadnici ove kriminalne grupe su koristili lažnu dokumentaciju i različite identitete. Takođe, često su menjali i kuće, koje su uzimali pod zakup, kako bi zavarali trag policiji. S obzirom na složenost istrage, pored španske policije bili su uključeni i službenici Eropola, što je na kraju rezultiralo hapšenjem.

Pretresima objekata koje su osumnjičeni koristili u Madridu i Valensiji, policija je otkrila i zaplenila dva vozila visoke klase i oko 10.000 evra. Pored toga blokirano je 13 bankovnih računa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!