LAŽNIM UGOVOROM HTELI DA "ZARADE" 35.000 EVRA: Privedena četvorica osumnjičenih za pokušaj prevare

N.B.

08. 08. 2024. u 16:08

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudiji za prethodni postupak da odredi pritvor do 30 dana za četvoricu osumnjičenih, kojima se na teret stavlja pokušaj prevare, kako boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke.

ЛАЖНИМ УГОВОРОМ ХТЕЛИ ДА ЗАРАДЕ 35.000 ЕВРА: Приведена четворица осумњичених за покушај преваре

Foto N. Fifić

Kako je juče saopšteno, oni su uhapšeni 6. avgusta, zbog sumnje da su jednog muškarca doveli u zabludu jednog muškarca da na svoju štetu zaključi ugovor o kupovini stana u visini od 35.000 evra.

- Osumnjičeni su pribavili lažnu ispravu, tačnije specijalno punomoćje na nemačkom jeziku overeno u Beču, sa overenim prevodom na srpski jezik, kojim vlasnik stana broj 03 u niskom prizimlju zgrade na teritoriji opštine Palilula ovlašćuje jednog od osumnjičenih da u njegovo ime može izvršiti prodaju stana - navodi se u saopštenju. - Zatim su stan ponudili na prodaju oštećenom, ali su mu tom prilikom prezentovali fotografije drugog stana, stana broj 3, koji se nalazi u prizemlju iste zgrade a koji je u javnoj svojini u vlasništvu Grada Beograda, u čiji posed su prethodno neovlašćeno ušli. Falsifikovanu dokumentaciju su dostavili na uvid oštećenom i njegovom advokatu, dovodeći ih u zabludu da je reč o verodostojnom punomoćju vlasnika stana, koji su se saglasili da postoje uslovi da ugovor o kupoprodaji bude zaključen, te su zakazali overu ugovora kod javnog beležnika, nakon čega su uhapšeni.

Osumnjičeni su danas saslušani u Tužilaštvu. Trojica su negirala krivicu, dok je četvrti odlučio da se brani ćutanjem. 

Tužilaštvo će u daljem postupku ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti sve relevantne podatke, izvršiti uvid u materijalne dokaze i sprovesti dokazne radnje radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!