KAO IZ HOLIVUDSKIH FILMOVA: Uhapšene četiri osobe zbog neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena

Novosti online

08. 08. 2024. u 22:24

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva i Sektorom tržišne inspekcije Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

КАО ИЗ ХОЛИВУДСКИХ ФИЛМОВА: Ухапшене четири особе због неовлашћене употребе туђег пословног имена

Foto: Unsplash

Osumnjičene T. T. (1991), T. R. (1998), K. K. (1993) i M. V. (1987) su putem Interneta, u dužem vremenskom periodu, u zemlji i inostranstvu, prodavale odeću i obuću, za koje je utvrđeno da se radi o falsifikatu visokog kvaliteta poznatih luksuznih robnih marki i na taj način pribavile protivpravnu imovinsku korist više od 300.000 evra, saopštio je MUP.

Na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu izvršeno je pretresanje stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičene gde su u sakrivenim prostorijama pronađeni predmeti krivičnih dela.

Oduzeto je ukupno 565 komada 26 različitih robnih marki tržišne vrednosti oko 3.000.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedene nadležnom tužilaštvu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

BRUTALNO HAPŠENjE NA TRGU BRAĆE MILIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!