PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH POVREDA U INCIDENTU KOD TC "UŠĆE": Tužilaštvo traži zatvorske kazne za počinioce krivičnog dela

J.D.Lj.

20. 08. 2024. u 12:40

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv V.O. (22) i U.B. (30) zbog sumnje da su 26.maja 2021. godine, oko 20.30 časova, u Beogradu, GO Novi Beograd, na raskrsnici ulice Ušće i Bulevara Mihajla Pupina, i to okrivljeni V.O. zajedno sa maloletnim N.F., protiv koga je postupak razdvojen, sa umišljajem zajednički izvršio krivično delo, te drugog lako telesno povredio opasnim oruđem.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАНОШЕЊА ТЕШКИХ ПОВРЕДА У ИНЦИДЕНТУ КОД ТЦ УШЋЕ: Тужилаштво тражи затворске казне за починиоце кривичног дела

Foto: M. Anđela

U.B. im je sa umišljajem u tome pomogao, na taj način što je iznajmio vozilo marke „Audi A5", kojim je do TC “Ušće” dovezao V.O. i N.F., nakon čega su izašli iz vozila i na platou ispred došli u verbalni sukob sa V.M. i L.U., koji su prehodno došli „Golfom 5", kojim je upravljao oštećeni M.D.

V.M. i L.U. vratili su se u vozilo marke „Golf 5", krenuli istim i zastavili se na semaforu na raskrsnici ulice Ušće i Bulevara Mihajla Pupina, a okrivljeni V.O. zajedno sa N.F. se vratio u garažu TC „Ušće", gde ih je čekao okrivljeni U.B., koji je krenuo za oštećenima.

Sustigli su pomenutu dvojicu na semaforu prešavši preko suprotne trake, nakon čega je  V.O. koji se nalazio na suvozačevom sedištu istrčao iz kola, prišao vozilu oštećenih, otvorio suvozačeva vrata i nožem zadao nekoliko udaraca oštećenom V.M., nanevši mu na taj način laku telesnu povredu u vidu ubodne rane sa spoljne strane desne nadlaktice.

N.F. je prišao vozačevim vratima, otvorio ih i zadao više udaraca M.D., nanevši mu na taj način laku telesnu povredu u vidu razderno-nagnječne rane u predelu dlana i palca desne šake i razderno-nagnječnu ranu na poleđini leve šake

Nakon svega su se vratili u vozilo u kojem ih je čekao U.B., koji ih je odvezao sa lica mesta, čime je okrivljeni B.O. izvršno krivično delo aka telesna povreda u saizvršilaštvu,, a U.B. krivično delo laka telesna povreda u pomaganju.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima za navedena krivična dela i da V.O. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, a U.V. na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?