POLICAJAC IZ GROCKE UZIMAO NOVAC DA NE PIŠE SAOBRAĆAJNE PREKRŠAJE: Saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu

S. J. M.

20. 08. 2024. u 13:50

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je policijski sužbenik PS Grocka Marko P. (25) zbog sumnje da je od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima u sedam navrata zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara od učinilaca saobraćanih prekršaja, kako bi im omogućio dalje učešće u saobraćaju bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ ГРОЦКЕ УЗИМАО НОВАЦ ДА НЕ ПИШЕ САОБРАЋАЈНЕ ПРЕКРШАЈЕ: Саслушан у Вишем тужилаштву у Београду

G.Šljivić

Marko P. se na saslušanju branio ćutanjem, a naredbom o sprovođenju istrage stavlja mu se na teret sedam krivičnih dela primanje mita, dok će protiv sedmorice osumnjičenih za davanje mita biti preduzete dokazne radnje.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i saokrivljene, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Marko P. je, kako se sumnja, kao policijski službenik PS Grocka, raspoređen na radno mesto patrolne delatnosti, interventne patrole, u periodu od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima nakon uočenog prekršaja zaustavio vozače putničkih vozila i to osumnjičene Dušana L, Aleksandra G, Branka S, Ivana Đ, Dejana Đ, Zorana S. i Vladana M.

Potom je vršio kontrolu vozača i vozila, ali nije izvršavao službene radnje koje je kao ovlašćeno lice MUP RS morao izvršiti, odnosno nakon uočavanja saobraćajnog prekršaja i zaustavljanja vozača, nije pozivao policijske službenike Uprave saobraćajne policije radi sačinjavanja prekršajnog naloga, što je bio dužan da učini u skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima.

On je, kako se sumnja, od zaustavljenih učinilaca saobraćajnih prekršaja zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara, kako bi im omogućio da nesmetano nastave dalje kretanje u saobraćaju, bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

Dušan L, Aleksandar G, Branko S, Ivan Đ, Dejan Đ, Zoran S. i Vladan M. su, kako se sumnja, službenom licu Marku P. dali traženi novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!