MAHAO PIŠTOLJEM I PUCAO U STOMAK: Podignuta optužnica za pokušaj ubistva

S. J. M.

21. 08. 2024. u 12:51

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miljana P. (40) zbog sumnje da je 23. aprila 2024. godine u naselju u Mirijevo pokušao da liši života J.B. , zatim jer je neovlašćeno nosio pištolj i municiju i kod sebe držao 3,74 grama kokaina.

МАХАО ПИШТОЉЕМ И ПУЦАО У СТОМАК: Подигнута оптужница за покушај убиства

Foto: N. Skenderija/Profimedia/Ilustracija

Tužilaštvo je predložilo sudu da Miljanu P. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

Postoji opravdana sumnja da se Miljan P. 23. aprila oko 23:30 na dečijem igralištu u Mirijevu po prethodnom dogovoru sastao sa M.D, koji je bio u društvu sa N.P, M.D. i oštećenim J.B, nakon čega je počela verbalna rasprava između njega i M.D, kojom prilikom su se svi kretali ka raskrsnici ulica Rudi Čajaveca i Koste Nađa, dok je okrivljeni sve vreme u rukama držao pištolj i njime zamahivao.

U jednom trenutku M.D. mu je palicom na rasklapanje zadao udarac u glavu, usled kojeg je Miljan P. zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine, nakon čega je oštećeni J.B. pokušao da mu izbije pištolj iz ruku. Osumnjičeni je tada ispalio dva projektila od kojih je jedan pogodio oštećenog u predelu trbuha, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život.

Okrivljeni se nakon toga udaljio sa lica mesta. Sutradan je uhapšen u jednom lokalu na Novom Beogradu i tada su mu među ličnim stvarima nađene 4 pvc kesice sa opojnom drogom kokain ukupne neto mase 3.74 grama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!