OPTUŽEN SLUŽBENIK NAŠEG KONZULATA U DIZELDORFU: Sumnja se da je proneverio pare

S. J. M.

22. 08. 2024. u 15:27

Posebno odelenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Igora M. (49) zbog sumnje da je kao računopolagač u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Dizeldorfu, u SR Nemačkoj u toku 2020. godine proneverio 14.130,00 evra, kao i jer je zloupotrebom službenog položaja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od još 1.800,00 evra.

ОПТУЖЕН СЛУЖБЕНИК НАШЕГ КОНЗУЛАТА У ДИЗЕЛДОРФУ: Сумња се да је проневерио паре

Foto Arhiva

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Igoru M. se na teret stavljaju krivična dela pronevera i zloupotreba službenog položaja.

Postoji opravdana sumnja da je od 24. januara 2020. godine do 1. februara 2020. godine okrivljeni, zaposlen na mestu računopolagača i referenta za vezu, informatiku, finansijske i kancelarijske poslove u Ministarstvu spoljnih poslova RS u Generalnom konzulatu RS u Dizeldorfu na ime konzularnih prihoda, od konzularnih radnika, u dva navrata primio ukupno 66.607,00 evra, ali je za navedeni period u Dnevniku prometa proknjižio samo iznos od 52.477,00 evra.

Iznos od 14.130,00 evra, nije proknjižio, već ga je zadržao za sebe.

Takođe, postoji opravdana sumnja da je 21. septembra 2020. godine Igor M. zloupotrebio svoj službeni položaj i sebi pribavio 1.800,00 evra u kom iznosu je naneo štetu Republici Srbiji.

On je, kako se sumnja na ime akontacije troškova za selidbu prilikom povratka iz SR Nemačke u Republiku Srbiju sebi isplatio ukupno 2.328,00 evra i to 1.908 evra za troškove avionske karte za šest članova porodice i 420 evra za troškove pakovanja, iako se u Srbiju vratio sam, dok su mu supruga i četvoro maloletne dece ostali u SR Nemačkoj.

Naime, shodno odredbama Pravilnika o naknadi troškova službenih putovanja i selidbe u inostranstvo okrivljeni je imao pravo na naknadu jedne avionske karte u iznosu od 318 evra i 50% od troškova pakovanja, pa je na taj način protivpravno za sebe zadržao iznos od 1.800,00 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!