OPTUŽNICA ZA UBISTVO MILANA ŠUŠE: Izrešetali ga na kapiji

S. J. M.

23. 08. 2024. u 14:05

Više javno tužilaštvo Beogradu podiglo je optužnicu protiv Sanjina Š. (33) zbog sumnje da je na podmukao način 17. februara 2024. godine lišio života Milana Šušu ispred njegove kuće u Zemunu, u čemu mu je sa umišljanjem pomogao i bitno doprineo izvršenju krivičnog dela Branko S. (34). Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, obojici se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Sanjinu Š. i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО МИЛАНА ШУШЕ: Изрешетали га на капији

Foto: Društvene mreže

Tužilaštvo je predložilo sudu da donese rešenje da se Sanjinu Š. sudi u odsustvu, jer se nalazi u bekstvu.

Njemu je 28. februara ove godine na predlog tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu određen pritvor i naređeno je izdavanje međunarodne poternice.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Branku S. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Postoji opravdana sumnja da je najpre Branko S. 4. februara u rentakar agenciji u Pančevu iznajmio automobil marke “škoda fabija” kojom prilikom se lažno predstavio imenom Ivan Milić i vlasniku agencije dao na uvid vozačku dozvolu Republike Slovenije sa navedenim imenom.

Istog dana je iznajmio stan u Borči za potrebe stanovanja Sanjina Š., pa su zatim 12, 13. i 15. februara okrivljeni zajedno obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog Šuše u Zemunu, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, te se prirpemili za izvršenje krivičnog dela.

Potom su se, kako se sumnja, 17. februara 2024. godine iznajmljenim vozilom dovezli do Zemuna i parkirali na mestu pogodnom za uočavanje oštećenog kada izađe iz dvorišta svoje kuće, da bi zatim Sanjin Š. izašao iz vozila i opservirao teren, čekajući pogodan trenutak za izvršenje krivičnog dela.

Pošto je Branko S. uočio Šušu kako u 10.03 vozilom marke “Audi 8” izlazi iz dvorišta porodične kuće, javio je to Sanjinu Š. telefonom, putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji potom, trčećim korakom kreće ka toj kući noseći u ruci pištolj.

Nakon što je Milan Šuša izašao iz vozila u nameri da zatvori kapiju, Sanjin Š. mu je prišao i iz neposredne blizine, iznenada, kada se oštećeni okretao da krene prema svom vozilu, u njega ispalio sedam projektila u predelu glave i tela, od kojih je šest pogodilo oštećenog koji je usled zadobijenih povreda preminuo, dok su se okrivljeni udaljili sa lica mesta na različite strane.

Takođe, sumnja se da je Sanjin Š. prilikom lišenja života oštećenog neovlašćeno nosio najverovatnije pištolj marke “Crvena zastava” kao i municiju i to sedam metaka, od kojih mu je tri neposredno pred izvršenje krivičnog dela stavio na raspolaganje Branko S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje