IZ STANA ODNELI SKORO POLA MILIONA EVRA: Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za pljačku u centru Beograda

N.B.

23. 08. 2024. u 14:28

PRED Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu pokrenuta je istraga protiv V. Đ (23), V. R. (37), M .B. (27) i M. N. (34) zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela teška krađa i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ИЗ СТАНА ОДНЕЛИ СКОРО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Покренута истрага против осумњичених за пљачку у центру Београда

Foto N. Fifić

Kako je saopšteno, sumnja se da su po prethodnom dogovoru iz stana u Palmotićevoj ulici koji je u vlasništvu oštećenog J. D. ukrali 485.000 evra. Deo novca su, tvrdi se, međusobno podelili, a ostatak sakrili u vikendici u Sopotu, u selu Mala Ivanča, gde su ga policajci, nakon izvršenog pretresa, pronašli. Pored toga, pronađena je i automatska puška, kao i 24 metka koji predstavljaju bojevu municiju za vatreno oružje sa olučenim cevima.

Osumnjičenom V. R. stavljeno je na teret i krivično delo falsifikovanje isprave, s obzirom na to da je, prema saopštenju, kod njega prilikom hapšenja pronađena falsifikovana službena legitimacija Ministarstva pravde.

- Prilikom saslušanja osumnjičeni V.Đ., V. R. i M. N. nisu iznosili svoju odbranu, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneo predlog da im se odredi pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će  boravkom na slobodi uticati na saizvršioce i svedoke - navodi se u saopštenju. - Prema  M. N.  predložen je pritvor  jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu, boravkom na slobodi, ponoviti krivično delo, dok je u odnosu na  V. Đ. predložen pritvor, imajući u vidu da je državljanin Crne Gore. Osumnjičeni M. B. izneo je odbranu i u odnosu na njega nije podnet predlog, s obzirom na to da je procenjeno da ne postoji ni jedan od zakonskih razloga za određivanje za pritovra.

Tužilaštvo će u toku istrage prikupiti dokaze i podatke na osnovu kojih će se utvrditi tačno i potpuno činjenično stanje, nakon ćega će doneti odluku o daljem postupanju, odnosno o podizanju optužnice protiv navedenih lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje