SASLUŠAN DOKTOR KOJEM JE PACIJENT PREMINUO POSLE OPERACIJE HEMOROIDA: Osumnjičen za nesavesno lečenje

S. J. M.

30. 08. 2024. u 15:11

DOKTOR Zoran K., osumnjičen da je nesavesno postupao prilikom operacije Beograđanina Nikole Bakića (38), pa je pacijent četiri dana kasnije preminuo, saslušan je u četvrtak u Višem tužilaštvu u Beogradu.

САСЛУШАН ДОКТОР КОЈЕМ ЈЕ ПАЦИЈЕНТ ПРЕМИНУО ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ ХЕМОРОИДА: Осумњичен за несавесно лечење

Foto: Justgiving.com

Kako saznajemo, on je tri sata iznosio odbranu i između ostalog rekao da mu nije jasno šta se desilo, jer je sve rađeno po procedurama.

U Višem tužilaštvu danas je iskaz dao i otac pokojnog Nikole, a tužilaštvo nastavlja dalju istragu ovog slučaja.

Zoran K. se sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Kako se sumnja, doktor je 26. decembra 2022. godine u privatnoj bolnici u Beogradu Nikoli Bakiću operisao hemoroide u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja. Uprkos tome pušten je na kućno lečenje istog dana.

U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje Bakića se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je doktor bio obavešten, ali nije izvršio neposredan hitan pregled. Kako su iz tužilaštva naveli prilikom pokretanja istrage, sumnja se da nije utvrdio razloge za nastanak tegoba, koje su značajno odudarale od očekivanog nalaza za postoperativni tok, niti je preduzeo hitne medicinske mere radi zbrinjavanja oštećenog.

Nikola je 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar u Beogradu, gde je i pored adekvatnih medicinskih mera sutradan preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive