PRIVEDEN PREDSEDNIK OSNOVNOG SUDA U LEBANU: Sumnja se da je primio mito od 4.000 evra

N.B.

03. 09. 2024. u 12:07

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S. C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu, zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i Leskovčanka D. M., zaposlena u istom sudu, kojoj se na teret stavlja davanje mita.

ПРИВЕДЕН ПРЕДСЕДНИК ОСНОВНОГ СУДА У ЛЕБАНУ: Сумња се да је примио мито од 4.000 евра

Foto N. Skenderija

Osumnjičeni su uhapšeni jer postoje osnovi sumnje da je S. C primio unapred obećanu imovinsku korist u novcu kako bi u okviru svog službenog ovlašćenja, u vezi sa parničnim postupkom za naknadu štete koji je pred Osnovnim sudom u Lebanu D. M. pokrenula podnošenjem tužbe protiv Osnovnog suda u Lebanu, postupao u ličnom interesu i interesu D. M. i ishodovao pravnosnažnu presudu u njenu korist. Po tom osnovu je, kako je saopšteno iz JTOK, nakon pravnosnažosti i izvršnosti presude od D. M. primio 4.000 evra.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni i saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!