"UBIO SAM GA, ŠTA MI MOŽETE?" Jezive reči mladića optuženog za ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 09. 2024. u 15:35

PREDRAG S., treći mladić koji je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Stefan Filić u februaru 2020. godine ispred diskoteke u Velikoj Plani, osuđen je prvostepenom presudom u januaru na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine i osam meseci. Nakon toga usledile su žalbe, a za sutra je zakazana sednica veća Višeg suda u Smederevu gde će se odlučiti o kazni.

УБИО САМ ГА, ШТА МИ МОЖЕТЕ? Језиве речи младића оптуженог за убиство Стефана Филића из Велике Плане

FOTO: Privatna arhiva

Osnovni sud u Velikoj Plani, podsetimo, u januaru je prvostepenom presudom osudio Predraga S. na zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, ali nakon žalbe o presudi odlučuje smederevski Viši sud. Stefan Filić, podsetimo, maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, napadnut je ispred kluba "Brodolom" u Velikoj Plani u februaru 2020. godine. Trojica napadača nasrnuli su najpre na Filićevog mlađeg brata i druga, a zatim se umešao Stefan želeći da ih rastavi. Stefan je preminuo od posledica povreda koje su mu nasilnici naneli.

Ovim povodom oglasila se Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana Filića, koja je navela da oni očekuju da se sutra proces privede kraju.

Foto Privatna arhiva

 

- Na prvostepenu presudu od dve godine i osam meseci koja je Predragu S. izrečena još u januaru pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani žalile su se obe strane, pa nam preostaje da vidimo kome će sud "pokloniti poverenje". S obzirom na to da Predrag, i pored toga što ima priličnog udela u Stefanovom ubistvu, što je prvostepeni sud i dokazao, očekujemo da sud uvaži žalbu tužilaštva i osudi ga na maksimalnu kaznu od tri godine koja je predviđena za delo nasilničko ponašanje i remećenje javnog reda i mira, a koja nikako ne može biti dovoljna za počinjeno delo - rekla je tetka ubijenog tinejdžera i oštro dodala:

- Predrag, opštepoznati manipulator koji od prvog dana kritičnog događaja daje lažni iskaz pred Osnovnim, pa onda i Višim tužilaštvom, nekako uspeva da ostane nedodirljiv i sve vreme u procesima gde je učesnik u nekim događajima, izlazi kao pobednik. Ostaje nam da se svi zapitamo, ko njega i zašto štiti? I pored skretanja pažnje na njegovo nasilničko ponašanje, maja prošle godine gde je vidno pijan i dezorijentisan na porodičnom slavlju, posle niza incidenata, nasrtaja na prisutne, čak i šutiranja svoje majke, za šta postoji video-snimak, javno glasno i jasno govori prisutnima "da ima ubistvo iza sebe i da mu niko ništa ne može", tužilaštvo nema osnova za procesuiranje jer postojeći zakon nalaže da mora da postoji tužba, a s obzirom na to da je porodični skup, svi ga štite.

Javorka Marković se zatim osvrnula na taj događaj za koji navodi da ima dokaze.

- Na poziv Hitne pomoći i pod pratnjom policije odvode ga u opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevsku Palanku, gde, prema saznanjima, za medije javno izgovara, odnosno viče na sav glas: "Ubio sam ga, šta mi možete?". Vidno pijan i dezorijentisan je i na jednoj privatnoj žurci, možda pre oko dve godine, izjavljivao "da će pobiti sve Filiće, njegova majka da će dati sve od sebe da ga izvuče iz situacije" u koju je zapao, samo par dana posle prvostepene presude šalje ga u Nemačku tobože na nekakav rad, iako osuđen, prelazi granicu, a mi čekamo da ga pravosudni organi procesuiraju i da ga konačno vidimo iza rešetaka - navodi ljutito Marković.

Javorka Marković navela je da su prisustvovali fer i poštenom suđenju prvooptuženima Nikoli B. i Mitru P. pred Višim sudom u Smederevu, ali da su odlukom Apelacionog suda u Beogradu razočarani. Naime, presudom Apelacionog suda njima je smanjena zatvorska kazna.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)