ARSENAL ORUŽJA I MUNICIJE DRŽAO U GARAŽI: Optužen Voždovčanin

S. J. M.

04. 09. 2024. u 13:52

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nenada S. (36) zbog sumnje da je 9. juna 2024. godine u porodičnoj kući na Voždovcu neovlašćeno držao više komada vatrenog oružja čije držanje nije dozvoljeno građanima, i veću količinu municije, ukupno 84 komada metaka različitog kalibra.

АРСЕНАЛ ОРУЖЈА И МУНИЦИЈЕ ДРЖАО У ГАРАЖИ: Оптужен Вождовчанин

Uprava policije CG

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Tužilaštvo je sudu predložilo da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoje osnovi sumnje da je Nenad S. 9. juna 2024. godine u garaži porodične kuće na Voždovcu neovlašćeno držao pištolje marke “Češka zbrojevka” i “Browning” sa jednim metkom u cevi, šest metaka u okviru i kutiju sa 17 metaka.

U pomoćnoj prostoriji, u ostavi koja se nalazi u garaži, u putnoj torbi držao je pušku marke “Zastava”, dok je u manjoj porodičnoj kući na polici ispod stepeništa držao startno gasno signalni pištolj, na kojem su uklonjeni oznaka proizvođača, fabrički broj, marka i model. 

Pronađeno je još 60 komada bojevih metaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!