TROJICI KIKINĐANA ODUZETI STAN, PET KUĆA I IMOVINA VREDNA 720.000 EVRA: Osumnjičeni za pranje novca

Рада Шегрт
Rada Šegrt

10. 09. 2024. u 17:16

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca u Kikindi su uhapšeni D. N. (36), S. R. (35) i S.S. (54).

ТРОЈИЦИ КИКИНЂAНА ОДУЗЕТИ СTАН, ПЕТ КУЋА И ИМОВИНА ВРЕДНА 720.000 ЕВРА: Осумњичени за прање новца

Foto: R. Šegrt

Oni se sumnjuče da su, od početka januara 2020. godine do danas, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, nabavljali i prodavali polovnu belu tehniku, alat i drugu robu, a potom taj nezakonito pribavljen novac koristili za kupovinu pokretne i nepokretne imovine. Policija je od osumnjičenih privremeno oduzela imovinu čija se vrednost procenjuje na više od 720.000 evra.

- Od osunnjičenih su privremeno oduzeti stan u Novom Sadu, pet porodičnihkuća, šest pomoćnih objekata, poljoprivredno i građevinsko zemljište, sedam teretnih i dva putnička vozila, pet prikolica, kao i raznu tehničku robu i uređaje i oko 19.000 evra – saopštila je Policijska uprava.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i nakon isteka tog vremena oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Koordinisanu akciju hapšenja sproveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije - Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Kikindi, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom