Migrant stradao tokom filmske potere za krijumčarima ljudi

J. S.

18. 09. 2024. u 08:58

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je jutros da je dežurni javni tužilac naložio zadržavanje dve osobe iz okoline Preševa B. M. (43) i I. B. (44) zbog krivičnog dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenja ljudi, ali im se na teret stavlja i delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Мигрант страдао током филмске потере за кријумчарима људи

Foto Shutterstock

U filmskoj poteri za krijumčarima stradao je jedan migrant, a još uvek se utvrđuju okolnosti njegove smrti, s obzirom na to da je beživotno telo pronađeno u blizini rudnika.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, osumnjičeni su 16. septembra obavljali nedozvoljeni tranzit sedmoro migranata, na delu puta Kriva Feja - Vranjska Banja, tek kada je policija pokušala zaustavljanje vozila u selu Korbevac, osumnjičeni B. M. u čijem vozilu su se nalazili migranti iznenadnim manevrom vozila sprečio je policiju u izvršavanju službene radnje i doveo u opasnost njihove živote i udaljio se sa ljica mesta. U situacijii kada su pokušavali da izbegnu povređivanje dolazi do ispaljivanja jednog metka iz puške jednog od policajaca. Za osumnjičenim je pokrenuta policijska potera i na kraju je pronađen u jami rudnika Grot u Krivoj Feji, dok su migranti otišli u nepoznatom pravcu.

Policija je na putu do jame pronašla beživotno telo jednog migranta. Obavljen je uviđaj i naložena obdukcija koja bi trebalo da utvrdi kako je došlo do smrti, dok je za danas planirano saslušanje osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI! Novak Đoković je uradio ovo - i Italijani ne mogu da dođu sebi