U KRVI JOJ IZMERENO 4,5 PROMILA ALKOHOLA: Novi detalji iz istrage trovanja devojčice iz Brajkovca kod Lazarevca

I. Kovačić/S. J. Matić

18. 09. 2024. u 14:18

DEVOJČICA iz sela Brajkovac, nedaleko od Lazarevca, koja se prošle nedelje u porodičnoj kući otrovala popivši, najverovatnije, rakiju, u Dečju kliniku u Tiršovoj primljena je u stanju visoke alkoholisanosti, a kako "Novosti" saznaju, u krvi joj je izmereno 4,5 promila alkohola.

У КРВИ ЈОЈ ИЗМЕРЕНО 4,5 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Нови детаљи из истраге тровања девојчице из Брајковца код Лазаревца

Foto Ilustracija

Prema onome što nam je kazao naš izvor iz istrage, malena je bila u veoma teškom stanju, skoro je zapala u komu, ali je na svu sreću dovedena na vreme. Ona je, prema dosada dostupnim informacijama, u kući bila sa dvojicom starije braće i sestrom i u jednom trenutku je, navodno, pronašla flašu sa rakijom, odakle je popila nekoliko gutljaja.

Kako je medijima ispričao komšija, deca su je u nesvesnom stanju iznela na trombulinu ispred kuće i dotrčala do njega da jave šta se desilo i traže pomoć. Pokazali su mu i flašu iz koje je pila. On nije imao auto da vozi dete, pa je zvao oca devojčice, koji ne živi sa njima i koji je bio u Šapcu. Čovek je stigao za sat i po vremena i devojčicu u besvesnom stanju odvezao u bolnicu.

- Devojčica se oporavlja, stabilno je i uskoro će biti otpuštena - navodi naš izvor. -

Zbog tolike količine alkohola u krvi, a treba imati u vidu da je reč o trogodišnjem detetu, pretila joj je dijaliza. Srećom, sve se dobro završilo.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu juče je naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv P. J., devojčicine majke. Kako je saopšteno, na osnovu prikupljenih obaveštenja i dokaza proteklih dana ona se sumnjiči da je počinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. Protiv nje će biti pokrenuta istraga i kada izađe iz bolnice, u kojoj se nalazi od prošle nedelje, biće saslušana u tužilaštvu. Po okončanju dokaznog postupka odlučiće se da li će biti podnet i optužni predlog.

Majka je, inače, bila u trećem mesecu trudnoće i imala je spontani pobačaj, pa je zbog toga odvezena u bolnicu u Beograd, gde je zadržana na lečenju. Četvoro dece od 13, 12, osam i tri godine ostalo je samo kod kuće. Navodno je bila zamolila komšiju da vodi računa o njima.

Brigu o deci preuzela tetka

BRAĆU i sestru trogodišnjakinje po nalogu tužilaštva u Lazarevcu preuzeo je Centar za socijalni rad. Deca su, kako saznajemo, iz dva braka P. J. i nijedan od očeva ne živi sa njima. Odmah nakon ovog nemilog događaja javila se njena sestra, učesnica jednog rijalitija Bojana Pavlović, koja je kazala da je preuzela decu u Centru i da je sa njima u kući, dok ne stigne otac, koji živi u Izraelu. Tvrdila je da njena sestra ne zanemaruje decu i da je zbog pobačaja otišla u bolnicu, misleći da će se vratiti istog dana kući.

Teško trovanje

KOD odraslog čoveka, teško trovanje nastupa usled prisustva 3,5 do četiri promila alkohola u krvi. Tada se javljaju teška psihomotorna oduzetost, često gubitak svesti, a nekada dolazi i do kome. Koncentracija veća od četiri promila se smatra smrtnim trovanjem, zbog paralize disajnog i kardiovaskularnog centra u mozgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje