PREBACIVALI MIGRANTE U BiH: Uhapšeni pripadnici dve kriminalne grupe osumnjičeni za trgovinu ljudima

N.B.

03. 10. 2024. u 16:48

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službe za za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenje ljudi danas je na teritoriji Srbije uhapšeno 12 pripadnika dve organizovane kriminalne grupe, dok se dvoje nalazi u bekstvu.

ПРЕБАЦИВАЛИ МИГРАНТЕ У БиХ: Ухапшени припадници две криминалне групе осумњичени за трговину људима

Foto J. Lemajić

- Ove dve organizovane kriminalne grupe su za četiri meseca prokrijumčarile  176 iregularna migranta - saopšteno je iz JTOK.  - Pripadnici prve grupe su od 12. maja 2024. do 15. avgusta ove godine, omogućili za 62 iregularna migranata, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju i nedozvoljen prelazak granice Srbije sa državnom granicom Bosne i Hercegovine. Sumnja se da su migrante preuzimali u blizini Zaječa, Pirota i Dimitrovgrada, a zatim ih prebacivali u BiH preko Drine  u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Zapadne Evrope za više od 100 evra po iregularnom migrantu.

Druga organizovana kriminalna grupa je od 18. juna 2024. pa do 19. jula ove godine omogućila za 114 iregularnih migranata nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, od blizine Dimitrovgrada, do Beograda, a radi njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Zapadne Evrope za finansijsku korist veću od 90 evra po  migrantu.

Sva privedeni su uz krivičnu prijavu sprovedenu u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje. Svima se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti