DAČIĆ O HAPŠENJU ŠEFA "VRAČARACA": U koordinisanoj policijskoj akciji uhapšen Nikola Vušović u Barseloni

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 10. 2024. u 17:33

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i R. Srpske, kao i predstavnicima EUROPOL-a, u Barseloni uhapšen Nikola Vušović, organizator OKG “Vračarci”.

ДАЧИЋ О ХАПШЕЊУ ШЕФА ВРАЧАРАЦА: У координисаној полицијској акцији ухапшен Никола Вушовић у Барселони

Foto: Zoran Jovanović

-Policijski službenici španske policije su u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima UKP MUP R. Srbije, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske, kao i sa predstavnicima EUROPOL-a, dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici R. Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG “Vračarci”.

Nikola Vušović je osumnjičen u R. Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959).

Takođe se sumnjiči za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zv. Runjo(1989), Lazarom Vukičevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987).

Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU”, izjavio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)