UMESTO DA DOĐE NASMEJANA, SA PLANINE STIGLA NAJCRNJA VEST: Potresne reči majke poginule Irene, koja je izgubila život na Kopaoniku

Lj. P.

20. 03. 2023. u 20:00

UMESTO da je nasmejanu i raspoloženu dočekaju u nedelju uveče sa produženog vikenda provedenog na Kopaoniku, roditeljima Irene R. (35) iz Novog Sada, sa planine je stigla najcrnja vest. Tragično je izgubila život, kada su se motorne sanke, za čijim je upravljačem bio Dragan V. (39) iz Aleksandrovca, a ona bila saputnik, spuštajući se, zakucale u drvo.

УМЕСТО ДА ДОЂЕ НАСМЕЈАНА, СА ПЛАНИНЕ СТИГЛА НАЈЦРЊА ВЕСТ: Потресне речи мајке погинуле Ирене, која је изгубила живот на Копаонику

Foto: Fejsbuk

Nemi od bola i tuge za prekinutom mladošću i životom koji je bio pred mladom ženom, njeni najmiliji nemaju snage da pričaju. Ne mogavši da sakrije suze, majka, sada pokojne Irene, u razgovoru za "Novosti", kratko je rekla da ih je pogodila strašna nesreća.

- Nema je više – uspela je da prozbori majka Izabela, dodajući da će Irena biti sahranjena u sredu u 14.15 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

I komšije u Veterniku, gde je Irena odrasla, dok se sa majkom nije preselila u grad, u šoku i neverici. Stanovnici Ulice Ivana Senkovića vele da ih je pogodila njena tragična smrt, a o njoj, i njenoj porodici, govore biranim rečima.

- Zaista je bila divna osoba – kazuje nam starija žena, a suze joj naviru na oči. - Lepo vaspitana, kulturna, vredna i marljiva. Znali smo je i po tome što je uvek bila odličan đak i student. Strašno je ovo što se desilo. Ima sestru i ona živi u Beogradu.

I Irenine prijatelje i poznanike šokirala je i uznemirila vest o njenoj tragičnoj pogibiji na Kopaniku. Kolege sa posla, još ne mogu da poveruju da su ostali bez najbolje među njima. Mlada i uspešna pravnica, poslednjih devet godina radila je u kancelariji izvršitelja Vujadina Masnikose u Novom sadu.

- Bila je izuzetno vredna, najbolji student u svojoj generaciji na Pravnom fakultetu – kaže Masnikosa. - Izvesno vreme je radila kao asistent, a u Holandiji je bila na specijalizaciji. Važila je za odličnog pravnika, i kao čovek je bila izuzetna i uzorna u svemu. Sa Pravnim fakultetom imamo ugovor o praksi studenata, i u ponedeljak je trebalo da dođe njih četvoro, i da Irena radi sa njima.

Nesreća u kojoj su nastradali Irena i Dragan, prema dosadašnjim saznanjima, desila se oko 23 sata. Ona je bila u jednom kafiću na karaman bregu da se posle skijanja odmori i ugreje, a kada je nameravala da se spusti do smeštaja, prema nezvaničnim informacijama, odlučila je da se preveze motornim sankama, sa muškarcem, kojeg je pre toga upoznala u lokalu, koji je tu bio sa svojim društvom.

Dok su se spuštali, sanke kojima je upravljao Dragan V., a Irena R. bila saputnik, iz još neutvrđenih razloga su udarile u drvo. Pretpostavlja se da je vozač navodno, zbog brzine izgubio kontrolu. Sam trenutak nesreće niko nije video, a na dvoje povređenih, oko sat i po posle ponoći, naišla su dvojica pripadnika Gorske službe spasavanja, koji su tuda slučajno prošli. Priskočili su da pomognu povređenima i pozvali kolege i pokušali su reanimaciju, a zatim su preveženi u bolnicu, ali su nažalost, oboje podlegli povredama.

BONUS VIDEO: VATRENA STIHIJA U NIŠU - Požar odneo jedan život

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)