BAKA OD 80 GODINA SPASILA MLADIĆA: Hrabra Dobrila uletela je u auto u plamenu

S.BABOVIĆ

21. 08. 2023. u 08:17

IAKO srčana bolesnica i asmatičarka od 80 godina, baka Dobrila Minić spasila je mladića iz zapaljenog vozila.

БАКА ОД 80 ГОДИНА СПАСИЛА МЛАДИЋА: Храбрa Добрила улетела је у ауто у пламену

Foto:S.Babović

Drama koja se odigrala na putu Kruševac‒Kopaonik pre 13 godina ušla je u istoriju upravo zbog herojstva ove Kruševljanke. Kako su „Novosti“ pisale, baka Dobrilu je u gluvo doba noći probudila buka sa magistrale. Izletela je odmah iz kuće i videla prevrnuti automobil u dimu. Čula je jauke.

Zapomagala je i ona, očajnički tražeći pomoć, ali se jedino vozilo koje je u tom trenutku prošlo pored zapaljenog auta, nije zaustavilo. „Nejakim, staračkim rukama“ Dobrila je sama uspela da izvuče iz auta u plamenu Ivana Todorovića (24).

- Uzalud sam pokušavala da spasem i njegovog druga, ali auto se brzo pretvorio u buktinju. Nije mu bilo spasa – opisala je tada „Novostima“ Dobrila ceo događaj.

Smrskana „zastava 101“ na regionalnom putu Kruševac‒Ravni potpuno je izgorelo. Dobrila, koju su upravo zbog dobrote zvali Dobrija i njen suprug mnogima su pomagali.

- Imali su nekada davno pekaru, svima su davali peciva, kada je narod bio u bedi i još se oporovljao od Drugog svetskog rata - posvedočile su komšije neustrašive bake.

Dobrila je ispričala našim novinarima te 2010. godine, kako je podizala dve kćerke, čuvala krave, sa radnicima obrađivala imanje i nastavila da održava kuću sve dok nije počela da ima ozbiljnih problema sa srcem.

- Da ono nije oslabilo, sigurno bih iz buktinje otrgla i onog drugog mladog čoveka – posvedočila je baka iz Kruševca.

BONUS VIDEO:

"UŽIVAMO KAD NASMEJEMO LjUDE": "Novosti" u živopisnom naselju Srema, jedinstvenog imena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAGEDIJA NA USKRS: Ženu udario voz u Zemun Polju