UDARILI U OGRADU, PA SE SURVALI U KANAL: U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Paraćina poginuo fudbaler Stefan Savić (22) - još troje povređeno

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 09. 2023. u 10:05

MEŠTANI Donjeg Vidova još su u neverici zbog pogibije njihovog komšije, mladog fudbalera FK Napretka iz Drenovca, Stefana Savića (22), koji je u nedelju po podne nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Mijatovac, na regionalnom putu Paraćin-Jagodina.

УДАРИЛИ У ОГРАДУ, ПА СЕ СУРВАЛИ У КАНАЛ: У тешкој саобраћајној несрећи код Параћина погинуо фудбалер Стефан Савић (22) - још троје повређено

Foto: Fejsbuk

Telo nastradalog mladića poslato je na obdukciju, dok lekari Opšte bolnice u Ćupriji i bolnice u Paraćinu pomno prate zdravstveno stanje ostale trojice muškaraca, dvojice Stefanovih saigrača i oca jednog od njih, koji je i bio za volanom automobila, koji je iz još neutvrđenih razloga udario velikom brzinom u ogradu mosta, a zatim se prevrnuo u kanal pun vode.

- Nije bilo sudara sa drugim vozilom, tako da će istraga tek utvrditi zašto je vozač izgubio kontrolu. Nije imao alkohola u organizmu - kaže izvor "Novosti".

Za volanom "golfa" nalazio se M. Đ. (61) iz Paraćina, koji je sa teškim telesnim povredama prebačen na Odeljenje neurohirurgije ćuprijske bolnice. Tamo je zbrinut i njegov sin Nikola Đ. (24), jedan od trojice fudbalera koji su bili u automobilu. Njih je M. Đ. vozio u obližnje selo Mijatovac na utakmicu sa tamošnjim FK Jedinstvom u okviru Okružne lige Pomoravskog okruga.

- M. Đ. je primljen zbog teških povreda vratnog pršljena i mozga. Trenutno je svestan i orijentisan, ali pratimo sve vreme njegovo stanje jer su povrede ozbiljne. Njegov sin N. Đ. ima distorziju vratnog i grudnog dela kičme, odnosno istegnuće. On je praktično samo ugruvan. Primljen je u bolnicu zbog praćenja i danas bi trebalo da bude pušten kući - kaže Slobodan Gajić, direktor OB Ćuprija.

Treći povređeni fudbaler Nikola Š. takođe je zadobio teške telesne povrede i nalazi se u Jedinici intenzivne nege u paraćinskoj bolnici. Prema rečima Aleksandra Stevanovića, predsednika FK Jedinstvo, on je, između ostalog, zadobio i povredu karlice i moguće je da će biti transportovan na dalje lečenje u Niš.

Osetio svu težinu života

MEŠTANI Donjeg Vidova kažu da je Stefan živeo samo sa ocem, jer su mu deda i baba pre nekoliko godina umrli, a sestra se udala. - Otac mu je, takođe, bivši fudbaler, život je posvetio fudbalu. Izuzetno vredni, radni i pošteni bili su i Stefan i njegov otac, koji je, kad je izgubio posao u firmi, radio razne poslove po 12 sati dnevno da bi obezbedio normalan život porodici. Dečko je, takođe, radio odmalena, osetio svu težinu života. Bio je zaposlen u privatnoj firmi rođaka i igrao fudbal kad god je mogao. To je tuga do neba - kaže Slobodan Đorđević, meštanin. 

- U pitanju su tri mlada i perspektivna fudbalera. Ovo je stvarno velika tragedija. Pred mladićem koji je poginuo, Stefanom, bila je velika karijera, dok su druga dvojica u našem klubu od ovog leta. Stefan je iz Donjeg Vidova i bio je sjajan momak. Velika tuga za njegovu porodicu i celo selo Donje Vidovo, ali i za naš Drenovac. Zbog ove nesreće otkazan je koncert Snežane Sneki Babić, kao i ceo zabavni program koji je planiran u okviru manifestacije "Dani paprike" - priča Stevanović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)