MLADIĆ POVREĐEN U FABRICI U OBRENOVCU U KRITIČNOM STANJU Oglasila se Darkova porodica: "Operacija trajala sedam sati"

Novosti onlajn

20. 10. 2023. u 13:46

U FABRICI u Obrenovcu preksinoć oko dva sata posle ponoći došlo je do nesreće u proizvodnom pogonu kada je jedan radnik poginuo, a drugi je teško povređen. Darko L. (22) i dalje je u kritičnom stanju, a imao je tešku operaciju koja je trajala sedam sati.

МЛАДИЋ ПОВРЕЂЕН У ФАБРИЦИ У ОБРЕНОВЦУ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ Огласила се Даркова породица: Операција трајала седам сати

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je tokom rada na mašini "tocilo" došlo do pucanja kamena i povređena su dvojica radnika. G. C. (43) je preminuo u Domu zdravlja u Obrenovcu, dok se za Darkov život lekari i dalje bore. Kako je potvrđeno za medije, mladić je u teškom zdravstvenom stanju.

- Njegovo stanje je jako kritično. Jetra mu je 90 odsto uništena. Danas je imao tešku operaciju, skidali su tampone sa jetre. Ona je zgužvana kao sunđer, pa što se primi, primi se, i čekaju da prestane krvarenje. Nema ušivanja. Ona mora da zaceli sama - rekli su za medije članovi Darkove porodice.

Kako dodaju, šanse su minimalne da oporavak prođe kako treba ili da uopšte preživi, a Darko se, pošto ne sme da se pomera, nalazi u veštačkoj komi.

- Doktor koji ga je operisao je vrhunski stručnjak. Na televiziji je rekao da težu operaciju od ove nije imao, ni video tokom cele svoje karijere. Operacija je trajala sedam sati. Posle dva do dva i po sata pacijenti obično umru na operacionom stolu. To je neki maksimum koji organizam može da izdrži jer je jetra regulator temperature i svega. On kao da je klinički mrtav. Aparati mu održavaju rad mozga, srca i pluća. To je kao kad ode jedan deo na motoru, ostatak ne može da radi. Tako i ovde organizam ne može da funkcioniše - kaže član porodice.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO ŽENU I DETE: Teška nesreća na Labudovom brdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu