OGLASILI SE HRVATI O NEZGODI NA DUNAVU: Poznato stanje svih članova posade, saobraćaj obustavljen do daljeg (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

05. 01. 2024. u 10:17

O NEZGODI na Dunavu, gde je teretni brod udario u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke, oglasili su se i nadležni u hrvatskom gradu Ilok.

ОГЛАСИЛИ СЕ ХРВАТИ О НЕЗГОДИ НА ДУНАВУ: Познато стање свих чланова посаде, саобраћај обустављен до даљег (ФОТО)

Foto: Fejsbuk printskrin/Grad Ilok-službena stranica Grada Iloka

Oni navode da je pri udaru barže oštećen most između Iloka i Bačke Palanke, i navode da je teret prevozio nemački brod.

- U ranim jutarnjim satima, oko 1.55 sati, nemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario je u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke, pri čemu je došlo do oštećenja mosta, a jedna barža sa 1.000 tona đubriva je potonula. Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni - navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Iloka.

Dodaju da je za sada obustavljen saobraćaj preko mosta sve dok se ne utvrdi stepen oštećenja i stabilnost mosta.

Inače, brod je u nadležnosti organa Republike Srbije koji sprovode uviđaj povodom plovidbenog incidenta, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Dodaju da su o događaju obaveštene nadležne službe RH.

- Apelujemo na građane koji nameravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze - saopštila je policija.

Plovio iz Austrije ka Smederevu

U Policijskoj upravi (PU) Novi Sad za Tanjug je rečeno da je u stub mosta udario brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu, i potvrdili da je barža koju je prevozio potonula.

Kako su kazali, policija je na licu mesta i trenutno se radi uviđaj kako bi se utvrdilo kako je do nesreće došlo. Dodali su da je brod koji je prevozio baržu usidren i ono što se sigurno zna je da niko od šest članova posade toga broda nije povređen.

Naglasili su i da je rečni saobraćaj na Dunavu na tom delu obustavljen zbog uviđaja i da su oni o tome obavestili kolege iz Hrvatske.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!